Kocaköy ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?
31 Mart yerel seçimlere 2 hafta gibi kısa bir süre kaldığı bu günlerde çalışmalarını hızlandıran Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesi HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı Mehmet Han Kaya, yaptığı çalışmaları ve hazırladığı projeleri paylaştı.
Kocaköy ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı ne vadediyor?

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde HÜDA PAR'dan Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Han Kaya, ilçe merkezi ve kırsalında gözlemlediği veya halkın bizzat kendisine ilettiği sorun ve sıkıntıları sıralayarak mevcut problemlerin çözümüne yönelik hazırladığı projelerden bahsetti.

Kocaköy ilçe belediye başkan adaylığının açıklandığı andan itibaren programlı şekilde çalışmalarına başladığını ifade eden Kaya, özellikle kırsalda yaşayanları büyük sıkıntılar yaşadığını ve bu problemlerin çözümünün sadece belediye başkanlığında olmadığını belirterek söz konusu sorunlarla ilgilenmenin bir sosyal sorumluluk olduğunun altını çizdi.

"Kırsal mahalledeki kardeşlerimizin genel isteği yol ve su sorunudur"

Yaptığı seçim çalışmalarından kısaca söz eden Kaya, "Adaylığım kesinleştikten sonra programımızı çıkardık. Şu ana kadar Kocaköy'ün 16-17 kırsal mahalleyi ziyaret etmişiz. Kırsal mahalledeki kardeşlerimizin genel isteği yol ve su sorunudur. Özellikle yaşlı bayanlarımız su sorunundan mustaripler." dedi.

Gerek kayyum gerekse de diğer belediye başkanlarının kırsal mahallelere hizmet etmediğini sözlerine ekleyen Kaya, "En basitinden mahallenin içini parke taşlarıyla döşeyebilir ve suyu olmayana su götürebilirlerdi. Kocaköy halkı çok sıcak ve mütevazi insanlardır. Gittiğimiz her mahallede bizi canı gönülden bağrına basıyorlar. Allah nasip etse yetki elimize geçerse Kocaköy halkı için en güzelini yapmaya çalışacağız. Bazıları 'başkanım her gelen aynı şeyi söylüyor' diyor. Biz, yalan için buraya gelmedik! Biz diyoruz ki kazanırsak Hazreti Ömer'in adaletini mahalle mahalle götürelim." ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR'ın temel felsefesi: kardeşlik bağımızı pekiştirmek, kin ve nefreti ortadan kaldırmaktır"

İlçede sosyal park alanlarının olmadığını kaydeden Kaya, işsizlik sorununa değinerek evlenecek gençlerle ilgili projelerinin olduğunu belirtti.

İlçe merkezinde karşılaştığı sorunları aktaran Kaya, "Aday olur olmaz ilçe merkezini dolaştım. Belki yüzyıl geçmişi olan ilçede yeşil alanı ve dikili ağacı yoktu. Eğer belediye başkanı olursam yolu bozuk olan bütün kırsal mahallerimizin yollarını yapacağız. Halkımızın rahat edebileceği, ailesiyle huzurlu vakit geçirebileceği millet bahçesi yapmayı planlıyoruz ve bu park alanında ailelerimize çay ikramımızda belediyemiz tarafından olacak." diye belirtti.  

Kaya, "Kocaköy'de müthiş bir şekilde işsizlik sorunu da var. Gençlerimize İŞKUR üzerinden veya iş alanları açarak işsizlik sorunu gidereceğiz. Kız ve erkek genç kardeşlerimiz için açılacak iki ayrı fabrikayla istihdam sorununa destek olunabilir. Evlilik konusunda sıkıntı çeken gençlerimize evlilik desteğini vereceğiz. HÜDA PAR'ın temel felsefesi şu an sahada bulunan bütün kardeşlerimizin tek gayesi var. O da kardeşlik bağımızı pekiştirmek, kin ve nefreti ortadan kaldırmaktır. Kocaköy halkına vereceğimiz sözümüz hizmetimiz olacaktır inşallah." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-