HÜDA PAR Diyarbakır'da "Kürtçeyi Seçiyorum" temalı program düzenleyecek
​​​​​​​HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, halkın kendi anadili hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla pazar günü Diyarbakır'da "Kürtçeyi Seçiyorum" temalı program düzenliyor.
HÜDA PAR Diyarbakır'da

2023-2024 eğitim öğretim yılının ara tatile girmesiyle beraber 2024-2025 öğretim yılında okutulacak seçmeli ders seçiminde halkın kendi anadilinde bilinçlendirilmesi gayesiyle HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı, 28 Ocak pazar günü saat 14.00'te Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Kürtçeyi Seçiyorum" temalı program düzenleyeceğini açıkladı.

Düzenlenecek programa ilişkin açıklamalarda bulunan Program Moderatörü Avukat Muhammed Ata Yüksel, dilin insanlık bakımından önemine vurgu yaparak tertipleyecekleri programa tüm Diyarbakır halkını davet etti.

Programın temel amacının, "halkın kendi ana dili hakkında bilinçlendirilmesi" olduğunu söyleyen Yüksel, "Bu ayın 28'inde pazar günü Diyarbakır Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde 'Kürtçeyi Seçmeli Ders Olarak Seçiyorum' adlı bir program organize edeceğiz. Bilindiği gibi her okul bitimi döneminde, bu türden kampanyalar yürütülüyor. Biz de HÜDA PAR Eğitim İşleri Başkanlığı olarak, kampanya çerçevesinde bir panel düzenlemeyi kararlaştırdık. Bu paneldeki hedefimiz, Kürt toplumuna hatırlatmada bulunmak, halkın kendi anadili hakkında uyandırılması ve bilinçlendirilmesidir." dedi.

Konuşmasında dilin önemine de vurgu yapan Yüksel, "Bilindiği gibi dil; düşünce ve inanç kaynağıdır, kalbin kendisidir, ana merkezidir. Bundan dolayı hem tarih, düşünce ve inanç hem de halkın bilinçlenmesi dil aracılığıyla gelecek nesillere ulaştırıldığından dilin yeri değerli ve önemlidir. Biz de Kürt halkı olarak dilimize, düşünce ve inancımıza, bilinç ve şuurlanmamıza, tarih ve kültürümüze sahip çıkalım. Bu çerçevede halkımıza çağrıda bulunuyor, düzenleyeceğimiz programa toplumun her kesiminden insanlarımızın iştirak etmesini istiyoruz." dedi.

Yüksel, "Biz diyoruz ki dilimize sahip çıkalım, koruyalım, savunalım ve geleceğimize ulaştıralım. Çünkü dil geleceğimiz için bir mirastır, köprüdür. Biz bu programı bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Bu süreç bir ilktir. Yani hem biz hem de halkımız açısından yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-