Dinç: “HÜDA PAR'ın belediyeciliğinde hizmet, liyakat, adalet olacak”
HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, “Belediyenin imkânlarına hırsızların, yolsuzların arsızların hortumları bağlı. Biz o hortumları tek tek keseceğiz ve o havuzun etrafındaki bu yolsuzların hortumlarını kesince çok rahat bir şekilde bu halka hizmeti sunacağız.”
Dinç: “HÜDA PAR'ın belediyeciliğinde hizmet, liyakat, adalet olacak”

HÜDA PAR'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Milletvekili Faruk Dinç, seçim çalışmaları kapsamında Çınar ilçesine bağlı Çatmadal (Delavgür) mahallesinde vatandaşlar ile bir araya geldi.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Dinç, “Bizim belediyeciliğimizde halkımıza hizmet vardır.” diyerek sözlerine başladı.

İnsanlara faydalı olma yolunda ne varsa yapacaklarını vurgulayan Dinç, belediyeyi kazandıkları takdirde maddi imkânsızlıklardan dolayı evlenemeyen gençler için seferber olacaklarını söyledi.

Dinç, “Bu yollar iyi değil biz gelince bu yolları yapacağız. Çoğu köy  lere gittik genelde köylerde su sorunu vardır. Biz bu su sorunlarını halledeceğiz. Bizim inancımıza göre de en hayırlı insan insanlara faydalı olandır. İnsanlara faydalı olma yolunda ne varsa yapacağız. Buradaki çoğu gencimiz maddi imkânsızlıktan dolayı evliliği aklından bile geçirmiyor. Biz zannediyoruz ki evlenmek istemiyorlar. Aslında evlenmek istiyor ama o evliliğin vereceği külfet, o bütçe, o masraflar, buzdolabı koltuk takımı mehir parası ve o diğer şeyler gözünün önüne gelince hiç hayal bile etmiyor. Ama Allah'ın izniyle HÜDA PAR’ın belediyeciliğinde evlenen gençlerimize belediyenin imkânlarını vereceğiz.” dedi.

“Belediyenin imkânlarını; hırsızlara, yolsuzlara, arsızlara kullandırtmayacağız. O imkânları halkın hizmetine sunacağız”

Yaşanan istihdam sorunu nedeniyle gençlerin batı illerine göç ettiklerini, HÜDA PAR belediyeciliğinde belediye imkânları kullanılarak yeni istihdam alanları oluşturulacaklarını ve bu sorunun önüne geçileceğini şu cümlelerle ifade etti:

“Çınar köylerinde şahit olduğumuz bir durum da, buradaki gençlerimizin çoğu Batı’ya çalışmaya gidiyor. Biz daha önce bunun araştırmasını yaptık ve bir videosunu da çekmiştik. Bu gençlerimiz niye Batı’ya gidiyor? Türkiye'deki işsizlik oranı yüzde 13 iken bu bölgenin, doğunun işsizlik oranı yüzde 23'ten fazla ve neredeyse iki katıdır. Maalesef birileri, bizim bölgemizin bilinçli olarak gelişmesini istemiyor ve gençlerimiz gidip kendi ekmeğini başkasının kapılarında aramak zorunda kalıyor. Biz gelsek bunu kaldıracağız. Gençlerimiz kendi köyünde kendi memleketinde kendi mahallesinde geçimini sağlayacak. Siz bu köyde hayvancılık mı yapıyorsunuz? Biz de bu gençlerin hayvancılık yapması için ne destek gerekiyorsa vereceğiz ve bunu sağlayacağız. Kendi evinin önünde kendi ekmeğini kazanacak ve kimsenin kapısında ekmek aramayacak. Belediyenin imkânları, kaynakları doğru bir şekilde kullanılırsa bunlar rahat bir şekilde yapılabiliyor.”

“HÜDA PAR'ın belediyeciliğinde hizmet olacak, liyakat olacak, adalet olacak”

Dinç sözlerini şöyle bitirdi: “Belediyenin imkânlarına; hırsızların, yolsuzların arsızların hortumları bağlı. Biz o hortumları tek tek keseceğiz ve o havuzun etrafındaki bu yolsuzların hortumlarını kesince çok rahat bir şekilde bu halka hizmeti sunacağız. HÜDA PAR'ın belediyeciliğinde hizmet olacak, liyakat olacak, adalet olacak ve belediyenin girişine rüşvet alan da veren de melundur yazacağız. İlk işimiz bunlar olacaktır. Biz bu memleketi kimlere teslim etmişiz? Bu memleket bizimdir. Bu memleketi hiç kimseye bırakmayın. Bu memleketi birileri satmaya çalışıyor ve bunlara müsaade etmeyin! ‘bize ne?’ demeyin! Burası sizin, bu memleket bizimdir.” 

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-