HÜDA PAR DBB Başkan Adayı Dinç, gençlerle bir araya geldi
HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde gençlerle bir araya geldi.
HÜDA PAR DBB Başkan Adayı Dinç, gençlerle bir araya geldi

HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde kırsal mahalle ve esnaf ziyaretleri sonrası gençlerle bir araya geldi. Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Dinç, gençlere her alanda destek verileceğini ve gençlere yönelik birçok projelerinin olduğunu belirtti.

HÜDA PAR olarak gençlerin sadece nesne olarak değil özne olarak bu memleketin merkezinde olması gerektiğini ifade eden Dinç, memleketi gençlerle beraber güzelleştireceklerini söyledi.

"Gençler hem bu günümüzdür hem geleceğimizdir"

Dinç, "Sürekli gençlerle ilgili şikâyet var. Sorun gençlerde değil, sorun gençlerin bu memlekette özne olarak görülmemesindedir. Gençler bu memleketin bir parçası, geleceği ve bugünü olarak görülmüyor. Oysaki gençler sadece geleceğimiz değildir. Gençler hem bu günümüzdür hem geleceğimizdir. Biz parti olarak bu şekilde değerlendiriyoruz. Meclis'teki milletvekillerinin çoğunun yaş ortalamasına bakın bu sonucu göreceksiniz. Meclis'teki milletvekillerinin yaş ortalaması çok yüksek. Birçok dönem milletvekilliği yapan vekiller var. Tabi liyakatli olan devam etsin. Biz istiyoruz ki gençler sadece nesne olarak değil özne olarak bu memleketin merkezinde olsun ve onlarla beraber memleketimizi güzelleştirelim." dedi.

"Diyarbakır bölgeye hitap eden bir memlekettir"

Diyarbakır'a yapılması gereken hizmetlerin yıllar geçmesine rağmen halen yapılmadığına dikkat geçen Dinç, "Bu memleketin insanları hep ötekileştirilmiş, gençlerimiz diğer gençlere oranla iki kat çile çekmiş. Gerçekten bizim memleketimiz kadim bir memlekettir. Bizim memleketimiz karpuz memleketi değildir sadece. Bizim memleketimiz sadece ciğer memleketi değildir. Bu memleket Kur'an'da isimleri geçen peygamberleri barındıran memlekettir. Bu memleket Mekke ve Medine'den sonra en çok sahabenin uğradığı bir memlekettir. Bu memleket 639'da İslam medeniyeti ile tanışmış bir memlekettir. Memleketimizin asli değerlerine kavuşması için siyasetimizin ve belediyecilik anlayışımızın amacı bu olacaktır. Bir Şehir Hastanesi için 10 yıla yakın bir süredir 'yapılıyor' deniyor ama bir türlü yapılmıyor. Aynı şekilde tramvayla ilgili gençlerle görüşünce bana ilk sorduğu soru ulaşımla ilgilidir. 'Tramvay ile ilgili proje ete kemiğe büründü' dendi. Her türlü animasyonlar bize izletildi. Ancak şu an büyük bir şehir olan Diyarbakır'da tramvay yok. Otoban gelmiş Şanlıurfa'da durmuş, bu tarafa gelmiyor. Hızlı tren yok. Şunu söyleyeyim, batıda İstanbul neyse, doğuda da Diyarbakır odur. Diyarbakır bölgeye hitap eden bir memlekettir. Peki soruyorum bu hizmetler niye yapılmamış? Bu hizmetlerin yapılmamasının sebebi memleketimizin sahipsiz olmasıdır." diye konuştu.

"Belediyecilikte temel amacımız ve gayemiz insanlara hizmet etmektir"

Mevsimlik işçilerle ilgili de konuşan Dinç, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz hiçbir siyasi partiye düşmanlık ederek yola çıkmıyoruz. Bizler hizmet odaklı olarak bu memlekete hizmet etmek istiyoruz. Çünkü bizim inandığımız din ve takip ettiğimiz Peygamberin bize verdiği talimat budur. 'En hayırlı insan, insanlara faydalı olandır.' Biz insanlarımıza faydalı olmaya geldik.  Bizim belediyeciliğimizde temel amacımız, temel gayemiz de bu insanlara hizmet etmektir.

Özellikle mevsimlik işçilerle ilgili gerçekten yüreğimiz yanıyor. Niye o gençlerimiz aylarca ve kilometrelerce uzaklıkta başkasının kapısında ekmeğini aramak zorunda kalıyorlar? Niye bu kardeşlerimiz kendi evlerinin önünde veya kendi memleketlerinde ekmeklerini kazanmasınlar? Niye başkalarının kapısında ekmek arıyorlar? Bu da gösteriyor ki bu memleket sahipsizdir. Gençlerimizi muhafaza edecek ve gençlerimizi iş sahibi yapacak bir çalışma görüyor muyuz? Hayır."

"Rüşvet çarklarının dişlerini tek tek kıracağız"

Denk bütçe sistemi ile hiç faize bulaşmadan bu memlekete güzel hizmetler sunacaklarını belirten Dinç, "Bazıları, 'Siz belediyeyi kazandığınız zaman faiz çekecek misiniz? Şu an çoğu belediye faiz bataklığında' diye söylüyorlar. Hayır çekmeyeceğiz. Peki, nasıl idare edeceğiz? Çok basit kardeşlerim. Belediyenin kaynakları doğru kullanılırsa hiç faize ihtiyaç kalmaz. Denk bütçe sistemi ile inşallah hiç faize bulaşmadan bu memlekete güzel hizmetler sunacağız. Belediyede bir havuz var. Eğer bu havuza bağlı hortumlar varsa tek tek keseceğiz. Ve o hortumlar kesilirse Allah'ın izniyle bu belediye imkânları hepimize yeter. 'Rüşvet veren de alan da melundur' tabelası asacağız. Ve rüşvet çarklarına çomak sokacağız. Rüşvet çarklarının dişlerini tek tek kıracağız Allah'ın izniyle. İşinin hakkını verenlere, emeğin hakkını verenlere hiç kimse dokunmayacak. Ama yan gelip yatan, bu memlekete hizmet etmeyene de gereği neyse yapılacak inşallah." dedi.

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-