HÜDA PAR Diyarbakır B.B. Başkan Adayı Dinç: Şeffaf ve eşit belediyecilik hizmeti sunacağız
HÜDA PAR'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Milletvekili Faruk Dinç, seçim çalışmalarına halk ziyaretlerinde bulunarak başladı. Dinç, merkez Sur ilçesinde esnaf ve STK ziyareti gerçekleştirerek halkla buluştu.
HÜDA PAR Diyarbakır B.B. Başkan Adayı Dinç: Şeffaf ve eşit belediyecilik hizmeti sunacağız

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever ve partililer ile birlikte ilçedeki bir çay ocağında halkla bir araya geldi.

Esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Dinç, seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri anlattı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Dinç, "Bu memleketin evladı olan herkese; ırkına, mezhebine bakmadan hizmeti götüreceğiz. Bu memleketimizin her ferdine eşit bir şekilde hizmet götürmeye çalışacağız." dedi.

Halkla buluşma ve esnaf ziyaretinin ardından Kavar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAVAR-DER) üyeleriyle bir araya geldi.

"Bir kaldırım taşı için harcanan parayla çiftlikler açılsa Diyarbakır'ın çoğu genci iş sahibi olur"

Dernek üyelerinin sorularını yanıtlayan Dinç, HÜDA PAR belediyeciliğinin şeffaf ve adil olacağını belirtti.

Diyarbakır'ın en büyük sorunlarından olan uyuşturucu belası ile ilgili konuşan Dinç, "Gençlerimizi kaldırım taşlarına kurban etmeyin. Her seçim döneminde bu kaldırımları alıp yıkıp tekrardan yapıyorlar. Birine ihale veriyorlar, birine peşkeş çekiyorlar, belki biraz da toplumun gözünü boyuyorlar. O kaldırım taşlarına verdiğiniz parayla bir tavuk çiftliğini bile açsanız bu tavuk çiftliğinde bir istihdam sağlanmış olur. Burada gençler işsizdir. Gençler işsizlikten dolayı gidip uyuşturucuya bulaşıyor. Bugün işi olan, eşi olan, huzurlu yuvası olan gider uyuşturucu kullanır mı? Kullanmaz. Ben geldim, buralardaki metruk evleri gezdim. Buradaki sıkıntıları da gördüm. Sadece bir kaldırım taşı için harcanan parayla bu çiftlikler açılsa belki Diyarbakır'ın çoğu genci bu sıkıntılardan kurtulur." ifadelerini kullandı.

"VIP araçlarla gelen belediye başkanları değil, yalın ayaklarla gelen halkı kapıda karşılayan başkanlar istiyoruz"

Diyarbakırlılara birçok vaatte bulunup herhangi bir hizmet yapmayan yöneticileri eleştiren Dinç, "HÜDA PAR belediyeciliği denilince insanların aklına hizmet gelir. Hizmetten bahsedeceğiz. Dağ Kapı'dan Araştırma Hastanesi'ne kadar gidecek bir tramvay projesi için 'ete kemiğe büründü' dediler. Nokta nokta belirlediler, animasyonlarını izlettiler ama animasyonda kaldı. Artık biz animasyonları izlemek istemiyoruz. Somut bir şekilde bu topluma hizmet eden belediye başkanları istiyoruz. Sadece böyle çakarlı, VIP araçlarla gelen belediye başkanları değil, yalın ayaklarla gelen, onları kapıda karşılayan başkanlar istiyoruz. Diyarbakır'ın en büyük sorunu sahipsiz olmasıdır. 'Şehir Hastanesi yapılacak' dendi. 2015-16'da kararı alındı, şu an 2024'teyiz halen ortada hastane yok. O zamanki bir hastaneye verilecek paraya kıyasla bugün 10 hastanelik para veriyorsun yine de o hastaneyi yapamıyorsun. Bu basiretsizce yönetime sessiz mi kalacağız? Yok. Nasıl düzelteceğiz? Bağırarak çağırarak düzelmez bu işler. Biz buradaki sağlam idarecilerimizi seçerek bu sıkıntıları gidermiş olacağız." dedi.

"Şeffaf ve eşit belediyecilik hizmetini sunacağız"

Şeffaf ve adil belediyecilik anlayışıyla hizmet sunacaklarını belirten Dinç, "Bugün hastanelere gidiyorsun, 'randevu yok' diyorlar. İnsanlar perişan, niye? Çünkü, 2015'te devlet yetkilileri, 'Buraya

1024 yataklı bir hastane gerekiyor' dediler. Sen 2015'te böyle bir tespit etmişsin, o hastaneyi halen yapmamışsın. Halen bu sorun, bu sıkıntı giderilmemiş. İşte bunun üzerine gideceğiz. Bu konuda HÜDA PAR'ın belediyeciliği şeffaf bir belediyecilik olacak. Yani yapılan hizmet nedir, kim işe alınmış, kim çıkmış, ne hizmet yapılmış? Bu konuda HÜDA PAR'ın birinci önceliklerinden biri, şeffaf belediyecilik hizmeti olacak. Bizim belediyeciliğimizde herkese eşit hizmet sunacağız. Biz bu memleketin her ferdine hizmet etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Değerlerimizle barışık bir şekilde bu memlekete hizmet etmek istiyoruz"

Diyarbakır'ın sahipsiz olduğunu dile getiren Dinç, "Bu memleket gerçekten güzel bir memleket. Bu memleketten Peygamber kokusu geliyor, sahabe kokusu geliyor. Birileri Peygamberlere, sahabelere düşmanlık ederek bir şeyler yapmaya çalışıyor. Biz bu değerlerimizle barışık bir şekilde bu memlekete hizmet etmek istiyoruz." dedi. (İLKHA)

 

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-