HÜDA PAR DBB Başkan Adayı Dinç, depremzede aileleri ziyaret etti
HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıldönümü nedeniyle depremzedeleri yaşadıkları konteyner kentlerde ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.
HÜDA PAR DBB Başkan Adayı Dinç, depremzede aileleri ziyaret etti

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yıldönümünde depremzedeleri yaşadıkları konteyner kentlerde ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, konut ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi ve depremzedelerin sıcak yuvalarına kavuşması gerektiğini ifade etti.

Dinç, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümünde, Merkez Kayapınar ilçesinde ziyaret ettiği konteyner kentte, "Depremzede kardeşlerimizin öncelikli olarak dile getirdikleri sorunlarda biri; konut ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi ve sıcak yuvalarına kavuşmasıdır." dedi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde depremzedeleri yaşadıkları konteyner kentlerde ziyaret eden Dinç, depremzede vatandaşlarla sohbet edip sorun ve sıkıntılarını dinleyip taleplerini not aldı.

"Bugün 50 bin parçanın yüreğimizden koptuğu depremin yıldönümü"

Ziyaret sonrası basına açıklamalarda bulunan Dinç, depremzedelerin acil olarak sıcak yuvaya ve istihdama ihtiyaçlarının olduğunu vurguladı.

Depremzedelerin yüreklerine dokunmaya çalıştıklarını belirten Dinç, "Bugün 6 Şubat depreminin yıl dönümü. Diyarbakır İl Başkanımız Zeynul Abidin Gülsever, Kadın Kolları Başkanımız Sema Yarar, Diyarbakır Kadın Kolları Başkanımız Habibe Günel ve teşkilatlımızla birlikte Diyarbakır'daki konteyner kenti ziyaret ettik. Evet bugün 50 bin parçanın yüreğimizden koptuğu depremin yıldönümü. Rabbim bir daha böyle bir acıyı memleketimize, hiçbir insanlığa yaşatmasın. Gerçekten bu deprem büyük bir felaketti. Bu vesileyle depremzede kardeşlerimizin sorun, sıkıntılarını dinledik. Onlarla iletişime geçtik. Yüreklerine dokunmaya çalıştık." dedi.

"Acil bir şekilde, yapılan konutlar bitirilmelidir"

Depremzedelerin konteynerlerde kalmasının psikolojilerini kötü etkilediğini ifade eden Dinç, acil olarak yapımı devam eden konutların bitirilip depremzedelere teslim edilmesi gerektiğini belirti.

Dinç, sözlerine şöyle devam etti:

"Buradaki depremzede kardeşlerimizin öncelikli olarak dile getirdikleri sorunlardan biri konut ihtiyaçlarının bir an önce giderilmesi ve sıcak yuvalarına kavuşmak. Hepimizce malumdur ki buradaki kardeşlerimiz depremzede ve konteyner kente kalıyorlar. Psikolojik olarak bu konteynerleri gördükleri zaman ve buradaki depremzede kardeşlerini gördükleri zaman o acıları taptaze kalıyor ve travmatik durum devam ediyor. Bunun bitmesi açısından her şeyden önce bu depremzede kardeşlerimizin konut ihtiyacı giderilmeli, acil bir şekilde yapılan konutlarda bitirilmelidir diyoruz."

"İstihdamın sağlanması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz"

"Depremzede vatandaşları kendi ekmeklerini kendileri kazanmak istiyorlar." diyen Dinç, gerekli istihdam şartlarının oluşturulması çağrısında bulundu.

Dinç, "Buradaki vatandaşların bize aktardığı bir diğer sorun işsizlik. Özelikle Güneydoğu Bölgesi olduğu için buradaki işsizlik oranı Türkiye'deki işsizlik oranının iki katı ve depremzede olmalarına rağmen bu vatandaşlarımız kendi ekmeklerini kendi kazanmak istiyorlar. İş talepleri var. Bu konuda istihdamın sağlanması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. İŞ-KUR ve diğer kurumlar işe alımlarda bu depremzede kardeşlerimize öncelik verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesileyle tekrardan vefat eden kardeşlerimize, Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve tüm ülkemize başsağlığı diliyoruz." dedi. 

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-