Peygamber Sevdalıları: Aksa direnişi, Müslümanların acınacak hallerini ortaya koymuştur
Aksa Tufanı direnişine destek ve 5 ayı aşkın süredir Gazze'de devam eden soykırımı kınamak amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her hafta olduğu gibi bu Cuma da Diyarbakır'da kitlesel basın açıklaması düzenlendi.
Peygamber Sevdalıları: Aksa direnişi, Müslümanların acınacak hallerini ortaya koymuştur

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Odabaşı Bal Camii önünde Cuma namazı sonrası Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen basın açıklamasında, 6 aydır devam eden soykırım karşısında İslam ümmetinin sessizliği ve çaresizliği, yöneticilerin ülke çıkarlarını düşünerek Filistin halkını yalnız bırakması gibi konulara dikkat çekildi.

Düzenlenen basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Kaya okudu.

İşgal rejiminin Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde de tüm hızıyla katliamlara devam ettiğini belirten Kaya; buna mukabil, abluka, katliam ve soykırıma maruz kalan Gazzelilerin de sahur ve iftarlarında bir lokma ekmek ve bir yudum suya muhtaç olmalarına rağmen izzetli direnişlerini devam ettirdiğini belirterek cami yıkıntılarında durdukları kıyamla insanlığa sabır, direniş dersi verdiğini söyledi.

Birkaçı hariç Müslümanları idare eden idarecilerin ve yönetimlerin bu süreçte ne kadar etkisiz ve korkak tavırlar takındıkları açıkça ortaya çıkmıştır.

Gelinen aşamada Gazze'de siyonist soykırım ve katliamlarında şehit sayısı 32 bine dayandığını ifade eden Kaya, "70 binden fazla yaralı ve on binlerce kayıp da hesaba katıldığında katliamın boyutu ortaya çıkmaktadır. Bu katliamlarla yetinmeyen terör şebekesi, tüm dünyaya meydan okuyarak Gazze'yi abluka kıskacına alıp en temel ihtiyaç malzemelerinin, suyun, gıdanın girişini engelleyerek oluşturduğu açlık ve kıtlıkla soykırım ve katliamlarını katmerli hale getirmektedir. Açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle şehit olanların sayısı her geçen gün artmaktadır. Kıtlık nedeniyle toplu ölümlerin meydana gelmesi de uzak bir ihtimal değildir. Zaten siyonistlerin istediği de budur." ifadelerini kullandı. 

Kaya, "Ne hazindir ki tüm dünya katliam, abluka ve kıtlıkla işlenen bu soykırımı seyretmektedir. Beş ayı aşkın bir süredir devam eden katliam sürecinde dışarıdan Gazze'ye henüz ciddi giriş sağlanamamıştır. Refah sınır kapısında bekletilen yardım tırlarının geçişine izin verilmemektedir. Soykırımın zeminini oluşturan bu ablukanın devam etmesinde başta işbirlikçi bazı bölge yönetimleri olmak üzere vebal ve sorumluluk tüm Müslümanlaradır. Birkaçı hariç Müslümanları idare eden idarecilerin ve yönetimlerin bu süreçte ne kadar etkisiz ve korkak tavırlar takındıkları açıkça ortaya çıkmıştır. Gazze ve Aksa direnişi, sadece siyonist emellere alet olan batılı emperyalistlerin maskesini indirmekle kalmamış, Müslümanların da acınacak hallerini ayan beyan ortaya koymuştur." şeklinde konuştu.

"Ümmetin öz kaynaklarını harekete geçirme zamanı gelmiştir"

"Ülkemiz dahil İslam beldelerinden siyonistlere ticari anlaşma ve ilişkiler perdesi altında her gün lojistik destek sağlandığı ve bunun ısrarla sürdürüldüğü gerçeği karşısında ciddi bir muhasebe ve silkinme zamanı çoktan gelmiştir." ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Kaya, "Refah sınır kapısının açılması, Gazze'ye deniz yoluyla yardım koridorunun oluşturulması gerekirken soykırım ortağı Amerika'nın ve diğer bazı ülkelerin havadan paraşütle yardım kolileri atmaları hem izzetli Gazzeli kardeşlerimiz için onur kırıcı olmakta hem de oyalama yoluyla soykırım politikaları için siyonistlere zaman kazandırmaktadır." diye belirtti.

Acil ve kalıcı ateşkesin sağlanması ve ablukanın kaldırılması için etkili girişimlerde bulunulması gerektiğinin altını çizen Kaya, şunları söyledi:

"Özellikle Ramazan ayında ve bitimindeki bayramda Gazzeli kardeşlerimize nisbeten nefes aldıracak adımlar acilen atılmalıdır. Bu girişim ve adımları soykırım ortağı devletlerden, işbirlikçi veya bağımlı

rejim ve idarecilerden beklemek safdillik olacaktır. Ümmetin öz kaynaklarını harekete geçirme zamanı gelmiştir. Duyarlı, vicdanlı uluslararası camia da işin içine katılarak İslam dünyasının her tarafından   organize olmuş heyetler Refah sınırına gidip sonuç alıncaya kadar ısrarla girişimlerini sürdürmelidirler. Dünyanın dört bir tarafından harekete geçirilecek gemilerle Gazze limanlarına düzenli yardımlar yapılmalıdır. Bu şekilde etkili ve sürekli bir gündem oluşturularak siyonist soykırım ve ablukaya dur denilmelidir."

"Ülkemizden siyonistlere lojistik destek sağlanmasına bir an önce son verilmeli"

Kaya, "Halen basın ve medya kuruluşlarının Gazze'ye girişi mümkün olmamıştır.  Siyonistler hem gazetecileri öldürerek hem de basının, medyanın girişini engelleyerek yaptıkları soykırım suçlarını kamuoyundan gizlemektedirler. Yapılan katliam ve soykırımın tüm boyutlarıyla ortaya konması için tarafsız ve ilkeli basın kuruluşları harekete geçirilerek Gazze'ye güvenli girişleri sağlanmalıdır. Bu noktada ulusal ve uluslararası imkanlar harekete geçirilmelidir." dedi.

Türkiye'den siyonistlere lojistik destek sağlanmasına bir an önce son verilmesi çağrısında bulunan Kaya, "Uluslararası Adalet Divanına yapılacak yeni başvurularla ve devam eden dava sürecine etkili katılım yoluyla soruşturma komisyonlarının oluşturulması sağlanarak Gazze'deki soykırım ve insanlık suçlarının delilleri toplanmalıdır. Bu vesileyle tekrar hükümete, yetkililere açık çağrıda bulunuyoruz: Yakıt, gıda, demir çelik ve sair ürünlerin ülkemizden gönderilerek siyonistlere lojistik destek sağlanmasına bir an önce son verilmelidir. Aksi halde Gazze'de Filistin'de işlenen suçlara ortak olunması söz konusu olacaktır. Bu mübarek ayın İslam ümmetinin vahdetine ve dirilişine, Gazzeli Filistinli kardeşlerimizin özgürlüğüne ve kurtuluşuna, selametine vesile olmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Kategori: GÜNCEL
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-