Ağır hasarlı yapıların yıktırılmaması tepkilere neden oluyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Diyarbakır'da ağır hasar gören çok sayıda bina için yıkım kararı alındı. Çökme riski taşıyan ve endişeye neden olan binaların henüz yıktırılmaması, vatandaşları ciddi anlamda tedirgin ediyor.
Ağır hasarlı yapıların yıktırılmaması tepkilere neden oluyor

6 Şubat günü saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 ve saat 13.24'te Elbistan'da 7,6 büyüklüğünde aynı gün içerisinde iki deprem meydana geldi.

Depremlerde; Diyarbakır'da 7 bina yıkıldı, 411 kişi hayatını kaybetti, 902 kişi ise yaralandı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi Mevlâna Halit Mahallesi'nde ağır hasarlı bir apartmanın kontrollü yıkımı sırasında yan tarafındaki başka bir binanın zarar görmesine neden oldu.

Kontrollü şekilde yıkılan apartmanın molozları kaldırılırken, yıkılması an meselesi olan ağır hasarlı bina olduğu gibi bırakıldı.

Hiçbir güvenlik önleminin alınmaması, mahalle sakinleri ve çevredeki esnafın tepkisine neden oluyor.

Çökme riski taşıyan ağır hasarlı binaların önünden yayalar ve araçlar geçmeye devam ederken, çevre sakinleri ise binaların her an yıkılacağı endişesiyle her gün korkuyla yaşadıklarını belirtiyor.

Tehlike oluşturan ağır hasarlı binaların bir an önce yıktırılması gerektiğini ifade eden vatandaşlar, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

"Ağır hasarlı binayı yıkarken, yan apartmana zarar veriyorlar"

Mahalle esnafından Muharrem Savuran, "Mahallemizdeki yıkımlardan çok şikâyetçiyiz. Yapılan yıkımlar gerçekten berbat bir durumdadır. Ağır hasarlı binayı yıkıp hasarlı yan apartmana zarar veriyorlar. Zarar gören binayı bu şekilde bırakıp gidiyorlar. Çocuklar buradan geçiyor ve bazı gençler içine giriyorlar. Yetkililere çağrımız ,bu binaları bir an önce yıksınlar." şeklinde konuştu.

"Yetkililer bir an önce hasarlı evlere çözüm bulmalı"

Yetkililerden, hasarlı evlerin bir an önce yıkılmasını talep eden Edip Doğan, "Bu apartmanı böyle bırakıp gittiler. Buradan çocuklar geçiyor ve yol üzeridir. Evim burada olsaydı taşınıp giderdim. Herhangi bir parça düşebilir. Yetkililer bir an önce hasarlı evlere çözüm bulup yıksınlar. Böyle olmaz, tehlikelidir." ifadelerini kullandı.

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-