HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çocuklarımızı korumak için aile-okul-cami eksenli bir çalışma başlatılmalı
TBMM Genel Kurulu'nda söz alan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, çocukların birer suç makinesi haline gelmemesi için aile-okul-cami eksenli bir çalışma başlatılması gerektiğini vurguladı.
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çocuklarımızı korumak için aile-okul-cami eksenli bir çalışma başlatılmalı

TBMM Genel Kurulu'nda gündem dışı söz alan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TÜİK'in verilerine göre olaya karışmış olmaları sebebiyle Emniyet Müdürlüklerine giden veya götürülen çocukların sayısının, 2022 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 20,5 artarak 601 bin 754 olduğunu hatırlattı.

Bu çocukların 5 bin 981’inin 11 yaş ve altında olduğunu aktaran Dinç, "Suça sürüklenen çocuklar yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak veya satmak gibi nedenlerle kolluk birimlerinin önüne çıkmışlardır. Bu tablo toplumun her geçen gün yozlaştığının göstergesidir. Suça teşvik eden nedenlerin ortadan kaldırılması ve çocuklarımızın birer suç makinesi haline gelmemesi için herkesin üzerine düşen sorumluluklar vardır. Manevi bir savunma mekanizmasına şiddetle ihtiyaç vardır. Bu nedenle aile-okul-cami eksenli bir çalışma başlatılmalı ve gerekli tedbirler bir an evvel alınmalıdır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

 

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-