Modern çağın yaygın sorunu: Unutkanlık
Çağın yaygın hastalığı olan unutkanlığın her yaştaki bireylerde görülebileceğini belirten Psikolog Cahit Ufuk Battal, unutkanlığın sebepleri ve çözüm yolları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Modern çağın yaygın sorunu: Unutkanlık

Sağlıksız beslenme alışkanlıkları, uyku bozuklukları, vitamin eksikliği ve depresyonun unutkanlık nedenleri arasında olduğunu belirten uzmanlar, önemli bilgilendirmelerde bulundular.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Psikolog Cahit Ufuk Battal, beslenme ve uyku düzeninin, unutkanlığın başlıca sebepleri olduğunu söyledi.

"Gelecek kaygısı unutkanlığın sebebidir"

İnsanlarda gerek gelecek kaygısı gerekse de ülkenin kriz durumu gibi etmenlerden dolayı unutkanlığın oluştuğunu belirten Battal, "Ülkenin çoğu insanı psikoloji olarak kaygı bozukluğu, anksiyete ve depresyondan muzdariptir. Bu problemler unutkanlığa yol açabiliyor. Yoğun çalışma temposu, stresli çalışma ortamı insanları yorduğu için unutkanlık ve kendilerine vakit ayıramama gibi durumlara neden oluyor. Böyle durumlarda psikolojik destek almalarını öneriyoruz. Fizyolojik olarak unutkanlık ileri düzeydeyse bir doktora görülmeleri gerekiyor." dedi.

"Unutkanlığın tıbbi tarafı yoksa psikolojik tarafı mutlaka vardır"

Eğer unutkanlığın tıbbi tarafı yoksa psikolojik tarafı olduğunu söyleyen Battal, "Psikolojik tarafı da anksiyete, strese ve depresyona bağlı unutkanlıklar olabiliyor. Bu tür unutkanlıkların tedavi düzeyi, uyku düzenine mutlaka dikkat etmeleri gerekir. Kitap okumak, ne kadar yoğun çalışma temposunda olursa olsun kendilerine vakit ayırmak, yeni hobiler edinmek, kendileriyle baş başa kalmaları, beslenme düzenlerine dikkat etmeleri gerekir." diye konuştu.

"Hafızayı güçlendirmenin etkili yolu kitap okumaktır"

Battal, "Eğer çok az yemek yiyorlarsa ve çok düzensiz yiyorlarsa bu da unutkanlığa sebep olabiliyor. Beslenme ve uyku düzeni unutkanlık için birinci adımdır. Beyin güçlendirici için hafıza oyunları oynanabilir. Spor ve yeni aktiviteler yapmalarını öneriyoruz. Hafıza ve stresten uzaklaşmak için spor çok önemlidir. Hafızayı güçlendirmek için öncelikle beslenme düzenine mutlaka dikkat edilmesi gerekir. Alkol ve uyuşturucu gibi şeylerden uzak durulması lazımdır. Çok etkili bir şekilde spor yapılması gerekir. Çok kitap okumak hafızayı dengeler." diye konuştu. (İLKHA)

 

Kategori: Röportaj
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-