İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Kılıçarslan'dan siyonistlerin mallarına boykot çağrısı!
Filistin halkına ambargo ve katliamlarda bulunan siyonist işgal rejiminin mallarına boykot çağrısında bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, "Müslümanlarla savaş halinde olan ve bu savaşı destekleyen şirketlerin mallarını satın almak caiz değildir" dedi.
İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Kılıçarslan'dan siyonistlerin mallarına boykot çağrısı!

Dünya genelinde işgal ve saldırı altındaki mazlum Filistin halkına destekler sürerken siyonist işgal rejiminin mallarına bir boykot çağrısı da İTTİHADUL ULEMA'dan geldi.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, Müslüman halklara seslenerek siyonist işgal rejiminin mallarına boykot çağrısında bulundu.

Açıklamasında Kılıçarslan, "Allah Teâlâ Kur'an'ı Kerim'de 'İyilik ve takvâ hususunda yardımlaşın; günah ve haksızlık yolunda yardımlaşmayın. Allah’tan korkun, çünkü Allah’ın cezası çetindir.' (Maide, 2) diye buyurmaktadır. Efendimiz aleyhissalatu vesselam Müslümanlara her türlü eziyeti meşru gören, kanlarını helal kılan kendi zamanındaki müşriklerle mücadele etme hususunda şöyle buyurmuştur: 'Müşriklerde malınızla, canınızla ve dilinizle cihad edin' (Ebu Dâvud, Cihâd, 17, No: 2504)" ifadelerini kullandı.

"Topyekûn bir boykot uygulanmalı"

Müslümanlarla savaş halinde olan ve bu savaşı destekleyen şirketlerin mallarını satın almanın ulemanın ittifakıyla caiz olmadığını vurgulayan Kılıçarslan, şöyle devam etti:

"Müslümanlara açıktan düşmanlık yapıp işgal ettiği Filistin topraklarında belli aralıklarla kadın, yaşlı, bebek ayrımı yapmadan büyük katliamlar işleyen siyonist rejime karşı her İslam ülkesi ve her Müslüman gücü, nisbetinde mesuldür. Bu hususta her ferdin sorumlu olduğu en önemli meselelerden biri terör rejimine açıktan destek sağlayan şirketlere karşı topyekûn etkileyici bir boykottur.

Aksi takdirde onların mallarını alarak verilen ekonomik destek orada katledilen bebeklerin, kadınların ve yaşlıların cinayetine ortak olmaktır. Bu mesele basite alınmamalı, 'sadece benim almamla ne olur' denilmemelidir. Zira önceki yıllara ait tecrübeler, bu şekilde alınan tavırların siyonistlere ve emperyalist işbirlikçilerine ciddi zarar verdiğini göstermektedir."

"Devlet yetkililerinin sorumluluğu sivillerden daha büyüktür"

Boykot ile ilgili herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Kılıçarslan, "Konuyla ilgili devlet yetkililerinin sorumluluğu sivillerden daha büyüktür. Ticaret Bakanlığı ve kendisine bağlı ilgili kurumlar, halktan daha fazla hassas olmalı; kapsamlı bir boykotun uygulanması için kamuoyu oluşturulmalı. Bu firmaların tespitiyle ilgili güvenilir kaynaklardan alınan malumatlar neticesinde herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir." diye konuştu. (İLKHA)

 

Kategori: Röportaj
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-