Diyarbakırlılar: Selahaddinler olarak Gazze'ye gitmeye hazırız
Gazze'ye uygulanan soykırım konusunda duygu ve düşüncelerini paylaşan Diyarbakırlılar, tüm yaşlılık ve imkansızlıklarına rağmen Filistin'e gidip Allah yolunda cihad etmeye hazır olduklarını belirterek yetkililerin de artık somut adımlar atması gerektiğini ifade ettiler.
Diyarbakırlılar: Selahaddinler olarak Gazze'ye gitmeye hazırız

İşgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken uygulanan soykırıma en gür sedanın yükseldiği Diyarbakır'da direnişe olan desteklerini her platformda haykıran Diyarbakırlılar, şu ana kadar ettikleri duanın yanında bundan sonra cephede de işgal çetelerine karşı mücadele etmek istediklerini söylediler.

Bugün itibariyle 38 günü geride bırakan saldırlar karşısında duyduğu üzüntüyü paylaşan Hüseyin Oruç, "Filistin'in yanındayız, siyonist ve Yahudilerin korkak olduğunun farkındayız. İnşallah zafer Kassam Tugaylarının olacaktır. İçimizde ve dışımızda HAMAS'a terörist diyenleri şiddetle kınıyorum. Allah onları hidayete erdirsin. Filistin'in durumuna üzülüyoruz. Üzülmek de yetmiyor, kelimeler kifayet etmiyor, gördükçe mahvoluyoruz. Ağlıyorum, ciğerim yanıyor. 70 yaşındayım, devletimiz izin verirse oraya da giderim. Allah Kassam Tugaylarının yar ve yardımcısı olsun. Devletimiz inşallah bunun üstesinden gelir." ifadelerini kullandı.

"Devletin, israil ve Amerika mallarının ülke girişine yasak koymasını bekliyoruz"

"Müslümanlar olarak onlara yardım edemediğimiz için kendim ve kardeşlerim adına büyük bir acı içerisindeyiz" diyen Serhat Doğan, "Elimizden bir şey gelmiyor. Kapılar açılsa inanıyorum ki milyonlarca Müslüman oraya gitmek için çabalayacak, elinden geleni yapacaktır. Hükümet olarak atılabilecek birçok adım var. Hükümetten somut adımlar atılmasını bekliyoruz. Devlet olarak israil ve Amerika mallarının ülke girişine yasak koymasını bekliyoruz. Bütün ilişkilerin kesilmesi ve gerekirse fiili olarak oraya müdahale edilebilir." şeklinde konuştu.

Şimdiye kadar sadece dua ettiğini fakat fırsat olursa savaşa gitmeye hazır olduğunu söyleyen Hayrettin Paşakaplan, "Ciğerimiz yanıyor, acımız çok büyük. Sadece dua ediyoruz. Allah'tan başka kimseden korkum yok, oraya savaşa gitmek isterim. Ölmek var ama dönmek yok. Oraya gidip Allah yolunda savaşmak isteriz. Mazlumların yanındayız ve onlar için canımız kurban, Allah için feda olsun." dedi.

Televizyon ekranlarından izlediği görüntülerden dolayı artık geceleri yatamaz olduğunu ifade eden Zeynep Çaksu, "Gece gündüz dua ediyoruz, inşallah duamız kabul olur, Allah onları muzaffer etsin. Onlar da bizim evlatlarımızdır, ciğerimizdir. Devletimiz de el atsın, yardım etsin, elinden geleni esirgemesin." diye belirtti.

"Devlet itidal çağrısını bırakıp kapıları açmalıdır, çünkü Selahaddinler gitmeyi bekliyor"

Yöneticilerden beklediği tutumu aktaran Abdussamet Eliçi ise şunları söyledi:

"Zalimler nasıl bir akibete uğrayacaklarını görecek, hepsi cehenneme sürüklenecektir. Devletin de itidal çağrısı yapmayı bırakmalı, kapıları açmalıdır. Çünkü Selahaddinler gitmeyi bekliyor. Bu kadar zulüm ve esaret yeter. Adeta Gazze'yi ikiye bölmüşler. Bir yandan Amerika diğer taraftan israil vuruyor. Hedefleri işgal etmek. Allahtan başka kimseden korkumuz olmadığından izin verseler gideriz. Çünkü öteki tarafta nasıl hesap vereceğimizi düşüyoruz. Devletin tüm siyasi ve diplomatik işlerini sonlandırması lazım."

Eliçi, "Bir Diyarbakırlı genç olarak geleceğimi parlak göremiyorum. Çünkü israilin hedefi Kudüs'tür. Kudüs'ten sonra dünyanın anahtarını alıp Türkiye, İran ve diğer ülkeleri alacak. Kudüs düşerse Diyarbakır'da düşer, Allah muhafaza Türkiye de düşer. Onun için dimdik ayakta olmalı ve oradaki kardeşlerimizin nefesi olmamız lazım."

"Müminlerin ve HAMAS'ın sahibi vardır ve onların gözlerini yerinde çıkaracaktır"

92 yaşındaki Sacide Kaya, ihtiyar yaşına rağmen Filistin için savaşmak istediğini belirterek dilinden duasını eksik etmedi.Kaya, "Allah israili kahr etsin, HAMAS muzaffer olsun inşallah. Bana izin verseler savaşa gider, savaşır, Allah’ın izniyle o kafirlerin

hakkından gelirim, onların gözlerini yerinden çıkarabilirim. Benim Rabbim var ve en büyük olanıdır. İslam'ın, Müminlerin ve HAMAS'ın sahibi vardır ve onların gözlerini yerinde çıkaracaktır. Filistin hepimizindir. Allah bütün zalimleri kör etsin, Amerika ve israilin burnunu yerde sürtsün. İnşallah onlar kör, sağır ve dilsiz olurlar. Allah fırtınalarını onların üzerine göndersin, zulümlerini İslam'ın üzerinden çevirip onlara musallat etsin, Müslümanların hakkını onlarda bırakmasın." dedi. (İLKHA)

 

Kategori: Röportaj
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-