Eğitim Bir-Sen'den, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü'ne "usulsüzlük, tehdit ve şantaj" suçlaması
Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, sosyal medya hesabından, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali'ye "usulsüzlük, tehdit ve şantaj" suçlamaları yöneltti.
Eğitim Bir-Sen'den, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü'ne

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Tekdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali'nin görev ve yetki sınırlarını aştığını belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Küçükali'nin 17 ilçe müdüründen istifa dilekçesi aldığını ifade eden Tekdemir, "Bu dayatma altında çalışan ilçe müdürleri, ilimizin eğitimine nasıl katkı sağlayacak?" diye sordu.

Küçükali'nin baskı ve dayatmalarına boyun eğmeyen kişilerin yargı kararına rağmen göreve başlatılmadığını belirten Tekdemir, "Mobbing uygulayan İl Milli Eğitim Müdürü, görüştüğü kişilere baskı uygulamakta, alt görev dayatmasında bulunmaktadır." dedi.

"İl Milli Eğitim Müdürü'nü kim görevden alacak"

Tekdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

"İl Milli Eğitim Müdürü, hangi gerekçelerle 17 ilçe müdüründen istifa dilekçesi aldı. Bu dayatma altında çalışan ilçe müdürleri ilimizin eğitimine nasıl katkı sağlayacak?

İl Milli Eğitim Müdürü görev ve yetki sınırlarını aşıp, gayri hukuki bir biçimde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü'nün odasını çilingirle açtırarak evraklara el koyma gayret ve niyetini hangi teamülden almaktadır.

Kayapınar Mevlâna Ortaokulu Müdürü R.A, Whatsapp grubunda kaynak kitap tavsiyesinde bulundu diye İl Milli Eğitim Müdürü tarafından açığa alındı. Akabinde görev yeri değiştirilerek cezalandırıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü tarafından oluşturulan komisyon aracılığı ile ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda kaynak/yayınevi adı verilerek açık yönlendirme yapılmıştır.

Kaynak kitap gerekçesi ile idarecileri görevden alan İl Milli Eğitim Müdürü'nü kim görevden alacak?

Yargı kararları ile göreve başlayan il ve ilçe yöneticilerine oda ve görev vermeyerek mobbing uygulayan İl Milli Eğitim Müdürü, görüştüğü kişilere baskı uygulamakta, alt görev dayatmasında bulunmaktadır.

Baskı ve dayatmalara boyun eğmeyen kişileri yargı kararına rağmen göreve başlatmamakta veya dengi olmayan görevlere sürmektedir.

İl Milli Eğitim Müdürü tarafından ilimizde okul öncesi öğrenciler için oluşturulan konteynır sınıfların ihalesini alan kişiler lehine eksik yapılan işlerin kabulü için imza yetkisi olanlara baskı yapıldığı iddiası izaha muhtaçtır.

Temel Eğitim'de 10 bin okul projesi için gelen ödeneklerin proje kapsamında olmayan okullara aktarılması hangi mevzuat kapsamında gerçekleşmiştir?"

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Bakanlık tüm iddiaları incelemeli, gereğini yapmalıdır

Tekdemir'in paylaşımının ardından sonra söz konusu iddiaların araştırılması gerektiğini belirten Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bu bir meziyet değil, eziyettir. Bakanlık tüm iddiaları incelemeli, gereğini yapmalıdır." dedi.

Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, şu ifadelere yer verdi:

"17 İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden istifa dilekçesi alıp, yöneticileri korkutarak çalıştırmaya kalkmak hangi kabiliyetin (!) ürünüdür. Bürokrasi güven duyarsa çalışır, tehditle, şantajla çalışmaz. Bu bir meziyet değil, eziyettir. Bakanlık tüm iddiaları incelemeli, gereğini yapmalıdır."

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Tekdemir'in yaptığı paylaşım, "Diyarbakır'da, eğitim alanında neler oluyor?" sorusunu gündeme getirdi. 

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-