Diyarbakır STK'larından Filistin'e destek
Terör rejimi israil'in yıllardır süregelen katliam ve zulmünden sonra Filistin'de bulunan İslami direniş örgütü HAMAS'ın başlattığı 'Aksa Tufanı' Operasyonu'na STK'lardan destek gelmeye devam ediyor.
Diyarbakır STK'larından Filistin'e destek

Hamas'ın operasyondan sonra israil zulmünün de artmasıyla beraber, Müslüman ülkelerde halk sokaklara dökülmeye başladı.

Aynı zamanda STK'lar da dört bir yandan konuyla ilgili desteklerini Filistin halkına ulaştırmaya devam ediyor.

Eğitim-Bir-Sen ve Şuurlu Öğretmenler Derneği Diyarbakır Şubeleri, Aksa Tufanı Operasyonu'nun ümmetin onuru olduğunu belirterek, direnişi desteklediklerini ifade ettiler.

"İslam ülkelerine çağrımız; küresel emperyalizme yönelik bir yaptırım uygulamalarıdır"

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Recep Güneş

İslam ülkelerinin, terör devletine finansörlük yapan küresel emperyalizm devletlerine yaptırım uygulamaları gerektiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkan Yardımcısı Recep Güneş, "İslam coğrafyasına zehirli bir hançer gibi saplanmış şımarık İsrail, bu gücü Avrupa ve emperyalist küresel yapılardan almakta, Müslümanlara yönelik yaptığı şiddet eylemlerini her yıl dozunu biraz daha artırmaktaydı. Hepimizin bildiği gibi Ramazan ayları saldırısız geçmiyordu. Yapılan bu zulümler haberleşme ağını elinde bulunduran küresel emperyalizm tarafından perdeleniyordu. Müslümanların yaşam alanlarını daraltıp adeta açık cezaevi haline getirmeleri ve arttırdıkları şiddet eylemlerinin bir neticesi olarak Aksa Tufanını görüyoruz. Aksa Tufanı, Müslümanların onurudur ve direnişi buradan selamlıyoruz." dedi.

Güneş , "İslam ülkelerine de çağrımız; Aksa Tufanı'na destek vermeleri, Filistin'e yapılan bu soykırım derecesine varmış saldırıları telin etmekten öte israili destekleyen, finansörlüğünü yapan, askeri birliğini sağlayan küresel emperyalizme yönelik bir yaptırım uygulamalarıdır, israille yaptıkları anlaşmaları gözden geçirip bu anlaşmalara bir an önce son vermeleridir. İslam ümmetinin kendine gelmesi, silkelenmesi ve Kudüs davasına gerçekten sahip çıkması noktasında israile karşı sert yaptırımlar uygulamasını bekliyoruz." şeklinde belirtti. 

"Yahudiler yeryüzünde az sayıda bulunmasına rağmen yeryüzünde büyük bir zarar, katliam ve sömürü düzeni oluşturmuşlar"

Şuurlu Öğretmenler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Sevgili

Dünyanın neredeyse dörtte birinin Müslüman olduğunu ancak bir avuç siyonistin yeryüzünde büyük zarar, katliam ve sömürü düzeni oluşturduğunu söyleyen Şuurlu Öğretmenler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Sevgili, "Aksa Tufanı'nın israil'in yerle bir etmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan temenni ediyorum. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak israil'in bir terör devleti olduğunu her zeminde vurguluyoruz. Hatta devlet olarak kabul etmiyoruz, bir terör örgütüdür. İnsanları, Müslümanları, Filistinli halkı acımasızca öldüren bir terör örgütüdür. 76 yıldan bu yana bu zulmü sürdürmesine rağmen pek çok ülke, STK, basın, maalesef sağır ve dilsiz olmuş, duymamış, görmemiş ve eleştirmemiştir. Mücahitler zalim israile darbe indirdiği, zarar verdiği, askerlerini hedef aldığı andan bu yana basının ağzı çözülmüştür. Bu beni en az israil zulmü kadar üzmektedir. Bunların bu açıklamaları bizi hırpalamaktadır. Yaklaşık 8 milyar insandan 2 milyarı Müslümandır. Yahudiler ise yeryüzünde az sayıda bulunmasına rağmen yeryüzünde büyük bir zarar, katliam ve sömürü düzeni oluşturmuşlar. Onların bu zulmünün yavaş yavaş son bulacağını, bu zulmün daim olmadığını biliyoruz ve bu zamanda son bulacağını temenni ediyorum. Allah'ın izniyle Şeyh Ahmet Yasin'in deyimiyle israil yerle bir olacaktır, işgal edilmiş topraklar esas sahiplerini bulacaktır." şeklinde konuştu.

Müslüman olmayan ülkelerin dahi Filistin'e destek olduğu zamanda Müslümanların sessiz kalmaması gerektiğine dikkat çeken Sevgili, "Kuzey Kore, Venezuela, İran gibi ülkeler mazlum Filistin halkının yanında yer aldıklarını beyan etmektedirler. Kudüs, Kâbe gibi Medine'deki harem gibi ümmetin mukaddesatıdır, harem-i şerifidir, oranın muhafazasını bütün Müslümanlar üstlenmelidir. Bu süreçte israil'i telin etmek yetmiyor. Bütün müminlerin veya vicdanlı olan bütün insanların israil'in mallarını boykot etmesini özellikle rica ediyoruz. O malları almayı büyük bir günah olarak telakki ediyoruz. Cenab-ı Hak zalimlerin zulmüne ancak güçlü müminlerin bir araya gelmesiyle son verecektir. Allah'ın adeti de sünnetullah da böyledir, güçlü olmak lazım. Merhametsiz, zalim insanlardan merhamet dilenemeyiz. Mümin gururludur, şereflidir, izzetlidir, onurludur. Kendi aralarında merhametli, düşmana ve küffara karşı ise onurlu ve izzetlidir." ifadelerini kullandı.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-