Diyarbakır'da sağlıkçılar kanlı önlükleriyle Gazze'deki meslektaşları için yürüdü
İşgalci siyonist rejiminin Gazze'de yaptığı katliama dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır'da sağlıkçılar, Gazzeli hekimler için "Hekimlerin Sessiz Yürüyüşü" etkinliği düzenledi.
Diyarbakır'da sağlıkçılar kanlı önlükleriyle Gazze'deki meslektaşları için yürüdü

"Hekimlerin Sessiz Yürüyüşü" programı kapsamında birçok ilde olduğu gibi Diyarbakır'da da bir araya gelen sağlık çalışanları, giydikleri kanlı önlükleriyle Gazzeli hekimlere destek mesajı verdi.

Merkez Sur ilçesi tarihi dört ayaklı minare alanında bir araya gelen sağlıkçılar, Yenikapı sokak yönünden yürüyüşe başlayarak Fatih ve Ketenci Sokaktan Hazreti Süleyman Camii Yerleşkesine doğru ilerledi.

Hazreti Süleyman Camii Yerleşkesi alanında sağlık çalışanları, etkinliklerini yaptıklarıyla basın açıklamasıyla sonlandırdı.

Yapılan etkinlikle ilgili konuşan Doç. Dr. Eşref Araç, eylemdeki amaçlarının Diyarbakır hekimleri olarak mazlum Filistin'in yanında olduklarını duyurabilmek, Gazze'de yapılan saldırıları dünya kamuoyuna deklare edebilmek olduğunu söyledi.

"Gazze'deki hekim arkadaşlarımız bombalarla yaralanmalarına rağmen kanlı önlükleriyle çalışıyor"

Etkinliğin birçok ilde eşzamanlı olarak gerçekleştirildiğini ifade eden Araç, "Tüm Türkiye'de hekimler olarak 'Hekimlerin Sessiz Yürüyüşü' diye bir organizasyon yapıldı. Bu hafta için etkinliğimiz eş zamanlı olarak 20 ilde yapılıyor, inşallah önümüzdeki haftalarda da devam edecek." dedi.

Gerçekleştirilen sessiz yürüyüş eyleminin amacına değinen Araç, "Filistin'de büyük zulümler oluyor, katliamlar tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor. Biz sağlıkçılar olarak en büyük sıkıntımız sivil halkın ve hastanelerin bombalanmasıdır. Bunlar, insanlığın görmediği acımasız yapılan birer saldırıdır. Bu saldırıları dünya kamuoyuna daha iyi deklare edebilmek için biz hekimler olarak mazlum Filistin'in yanında olduğumuzu duyurabilmek için bu eylemleri yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Araç, "Bilindiği üzere maalesef Gazze'deki hekim arkadaşlarımız bombalanıp yaralanmalarına rağmen halen çalışmalarını devam ettiriyor. Hepsi de kanlı önlükleriyle çalışmış oluyor. Bizde bu anlamda önlüklerimizi kana bulayıp çalışmalarımıza devam edeceğimizi, Filistin halkının yanında olacağımızı ve oradaki hekim ve sağlıkçılarla dayanışmamızı göstermek için eylemimizi kanlı önlük olarak planladık." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-