“Tüm muvahhitleri; büyük bir çaba, cehd ve cihad ile siyonizm barbarlığına karşı direnişe geçmeye davet ediyoruz”
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Filistin’e düzenlediği saldırıları kınamak amacı ile “Aksa Tufanı” adlı kitlesel basın açıklaması düzenledi.
“Tüm muvahhitleri; büyük bir çaba, cehd ve cihad ile siyonizm barbarlığına karşı direnişe geçmeye davet ediyoruz”

Siyonist işgal rejiminin Filistin’e düzenlediği saldırıları telin etmek için, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Demirok Camii’nde Cuma namazı çıkışı sonrasında “Aksa Tufanı” adlı kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Günlerdir Siyonist işgal rejimi Filistin'i bombalıyor. Yaşanan bombardımanda binlerce masum şehit oldu. Bombardımanlara karşı Filistinli Müslümanların direnişi ise devam ediyor.

Yaşananlara duyarsız kalmamak için HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Aksa Tufanı” adlı kitlesel basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Kayapınar İlçe Başkanı Mehmet Emin Akyüz, tüm muvahhitleri; büyük bir çaba, cehd ve cihad ile siyonizm barbarlığına karşı direnişe geçmeye davet etti.

“Mescid-i Aksa'nın muhafazası ve müdafaası için bütün Müslümanlar sorumluluk sahibidir”

Mescid-i Aksa'nın muhafazası ve müdafaası için bütün Müslümanların sorumluluk sahibi olduğuna vurgu yapan Akyüz, “Mescid-i Aksa sadece bir durak değil, miraca açılan, yüce Allah ile buluşturan bir kapıdır. Rabbi Zülcelal, Aksa'ya bu izzeti vermiştir. Orası Beytül Makdis'tir. İşte bu mukaddes belde bugün büyük bir saldırı altındadır. Saldırıların sıradanlaştığı, yahudilerin necis bedenleri ile ayin yaptıkları Mescid-i Aksa'nın muhafazası ve müdafaası için bütün Müslümanlar sorumluluk sahibidir. Bu münasebetle Aksa savunması bir farziyettir.” ifadelerini kullandı.

“Dost ve düşman bilsin ki, bizler siyonizmin karşında; direnişin, Aksa cihadının yolunda ve yanındayız”

Aksa Tufanı’nın siyonist rejimin kartondan kalelerini yıkıp, korku imparatorluğunu çökertiğini belirten Akyüz, tüm Müslümanların, ellerindeki imkanlar ile mücadele alanları oluşturması gerektiğine söyledi.

 Akyüz sözlerine şöyle devam etti:

“Elhamdülillah bu savunma refleksi 7 Ekim Cumartesi şafak vakti kendini göstermiştir. Filistin İslami direnişinin mücahitleri, siyonistlerin çizmiş oldukları sınırları örümcek ağını bozar gibi bozmuş, ileri karakollarını yerle yeksan etmiş, bağırlarına direnişin roketlerini saplamıştır. "Aksa tufanı" siyonist rejimin kartondan kalelerini yıkmış, korku imparatorluğunu çökertmiştir. İşte bu meydan da toplanmış bizler de tüm benliğimizle Aksa'nın, murabıtların, mücahitlerin ve Filistinli Müslümanların safında olduğumuzu ilan ediyoruz. Dost ve düşman bilsin ki, bizler siyonizmin karşında; direnişin, Aksa cihadının yolunda ve yanındayız. Bugün tüm Müslümanların, ellerindeki imkanlar ile mücadele alanları oluşturması gerektiğine inanıyoruz. Hangi coğrafyada olursa olsun; Kudüs'e, Gazze'ye mesafe hangi uzaklıkta olursa olsun, tüm muvahhitleri; büyük bir çaba, cehd ve cihad ile siyonizm barbarlığına karşı direnişe geçmeye davet ediyoruz.

İlk kıblemiz mukaddes Mescid-i Aksa, onu çevreleyen Kudüs sahipsiz ve yalnız değildir. Kudüs'ün ve Aksa'nın sahibi, onları koruyacak, müdafaa ve muhafaza edecek neferler göndermiştir. Bizlere düşen o mukaddes orduda yer almak, adanmaktır. Allah'ın izni ve inayeti ile Filistinli kardeşlerimiz İslam ümmeti için yeni bir zafere kapı aralamıştır. Beklediğimiz zafer sadece siyonizmi değil, tüm dünya müstekbirlerini tahtalarından devirecektir. Yeter ki biz diri olalım. Yeter ki biz imanımızın gereğini yerine getirelim. Yeter ki biz var olduğumuzu gösterelim ve yeter ki biz, İslam'ın ilk neslinin vermiş olduğu mücadeleyi unutmayalım.”

“Siyonistlerin her geçen gün daha da pervasızlaştığını görün”

Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanında olduklarını ve üzerlerine düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğunu hatırlatan Akyüz, “Bu meydandan İslam ülkelerini idare edenlere de sesleniyoruz. Artık, "yeter" demeyi bilin. Artık, "izzetli" davranın. Artık, "ayrılıkları" bir kenara koyun. Artık, "Muhammed'in ümmeti" olduğunuzu hatırlayın ve yarın arkanızdan gelecek nesillerinize anlatacak İslami dirilişinizi anlatacak bir miras bırakın. Ulusal çıkarlar, politik yaklaşımlar, dolaylı ve etkisiz tepkiler vererek bir yere varamadığınızı, siyonistlerin her geçen gün daha da pervasızlaştığını görün. Hele de onlarla normalleşmeye hiç mi hiç çabalamayın. Bugün onlara taraf atacağınız adımları bertaraf edeceklerini, sırası ve zamanı geldiğinde kendilerine tamamıyla köle olmuşları tercih edeceklerini unutmayın.” dedi.

“Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz”

Pazar günkü yapılacak olan Aksa Tufanı’na destek mitingi için çağrıda bulunan Akyüz, son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Siyonizm tehlikesine karşı uyanık olun. Bu habis uru İslam coğrafyasından söküp atmak için Aksa Tufanı Operasyonuna destek olun, yardım edin, katkı sunun. Bugün tarafınızı belirginleştirin. Safları sıklaştırıp dik durun. Zafer Allah'tandır ve bu zafer inşallah çok yakındır. HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve direnişin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız.

Bu vesileyle ehli vicdan herkesi, Gazze’de bütün dünyanın gözleri önünde yaşanan vahşete ve soykırıma dur demek, Filistin halkının yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırmak ve Siyonist rejimi lanetlemek adına 15 Ekim Pazar günü Saat 13.00’te Diyarbakır İstasyon meydanında düzenlenecek olan Mitinge davet ediyoruz.” (AMED HABER)

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-