Diyarbakır’da fırıncılar ekmek pişirmeyecek
Diyarbakır'da farklı sınıflarda çalışan fırın işçileri bir araya gelerek sosyal haklarının verilmesi ve belirsizlik arz eden yevmiye ücretlerinin iyileştirilmesi talebiyle basın açıklaması yaptı.
Diyarbakır’da fırıncılar ekmek pişirmeyecek

Geçtiğimiz günlerde taleplerini kamuoyuyla paylaşan inşaat işçilerinden sonra bugünde fırın çalışanları seslerini işverenlere duyurmaya çalıştı.

Diyarbakır merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanında bir araya gelen Diyarbakırlı fırın işçileri, sosyal haklar kapsamında sosyal güvencelerinin yanı sıra hafta sonu izinlerinin olması, günün erken saatlerinden başlayıp geç vakitlere kadar uzayan mesai saatlerine bir düzenlemenin getirilmesi ve yevmiyelerde iyileştirme yapılması talebiyle basın açıklaması düzenledi.

Yapılan basın açıklamasını fırın işçileri adına Nihat Güneş okudu.

"Ekmeğe basmaktan imtina eden bir millet ekmekçinin hakkının yenmesine göz yummaz" sözüyle taleplerin içeriğine ilişkin konuşan Güneş, "Bilindiği üzere fırın çalışanları olarak 14 saat yoğun bir iş temposuyla çalışmaktayız. Haftanın her günü sigortasız ve tatilsiz yaptığımız çalışmanın sonucu olarak gün sonunda aldığımız ücretin emeğimizin karşılığı olmadığına, geçim sıkıntısına ve maddi sorunlara açtığını takdirlere sunmaktayız. Bu hususta işçiler olarak mağduriyetimizi yetkili makamlara beyan ediyoruz." dedi.

"Emeğimiz karşılık bulmadığından iş bıraktığımızı ilan ediyoruz"

Güneş, "Yurt genelinde yaşanan sıkıntılar, alım gücünün oldukça düşmesi, bunun karşılığında biz fırın çalışanları ve ustaların emeğinin karşılık bulmamasından ötürü fırın çalışanları olarak iş bıraktığımızı burada bulunan mensupları ve halk aracılığıyla duyurmaktayız. Fırın çalışanları lehine gerekli hassasiyetin gösterilip şartlarımızın iyileştirilmesini talep ve temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından fırın işçileri ile fırıncılar oda başkanı arasında yapılan telefon yazışmalarını okuyan Güneş, taleplerinin şu ana kadar karşılıksız kaldığını belirtti.

Pişirdikleri ekmeklerle açıklamaya katılan işçiler oda başkanını istifaya çağırdı. 

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-