Diyarbakır'da 4-6 yaş grubu çocuklara cami tanıtıldı
"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle İkra Eğitim Derneği, camilere olan ilgi ve alakayı arttırmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.
Diyarbakır'da 4-6 yaş grubu çocuklara cami tanıtıldı

İkra Eğitim Derneği Çocuk Kreşi bünyesinde Selahaddin Eyyubi Camii'ni ziyaret eden 4-6 yaş grubu çocuklara cami imam hatibi tarafından caminin bölümleri tanıtıldı.

Caminin bölümlerinin detaylı olarak anlatıldığı etkinlikte çocuklara mihrap, minber, kubbe ve caminin diğer bölümlerini yakından görme fırsatı verildi.

Yapılan etkinlik ve çocukların eğitim süreçleri hakkında konuşan İkra Eğitim- Der Genel Sekreteri Davut Yazgil, tek gayelerinin Kur'an-ı Kerim ve sünnet çizgisinde bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

Camiler Haftası nedeniyle çocuklarımızı camiye getirdiklerini söyleyen Yazgil, "Minber, mihrap, imam ve diğer cami kavramlarını bilsinler diye camiyi ziyaret etmeye geldik. Allah cami imamından razı olsun. Çocuklarımıza ikramda bulundu, ayrı bir güzellik oldu. Kur'an-ı Kerim ve sünnet çizgisinde bir nesil istediğimiz için eğitimlerimiz de bu çizgidedir. Genelde bu çizgilere dikkat ederiz ve bu minvalde eğitimlerimizi veriyoruz. İkra Eğitim Derneği Çocuk Kreşi olarak 4-6 yaş grubundaki çocuklara; adap, ahlak, Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatı gibi Kur'an-ı Kerim ve sünnet çizgisinde olması gereken eğitimler ne ise tümünü bu yaşta vermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Kur'an-ı Kerim ve sünnet çizgisinde bir nesil istediğimiz için eğitimlerimizde bu çizgidedir"

Yazgil, "Biz diyoruz ki zeki olmayan çocuk yoktur, ihmal edilen çocuklar vardır. İkra Eğitim Derneği olarak bütün çocuklar çok zeki olduğuna şahit olduk. Yeter ki ihmal edilmesin, ilgilenilsin. Peygamber Efendimizin hadisi şeriflerinde belirttiği gibi bütün çocuklar İslam fıtratı üzerinde dünyaya gelmektedir. Bizler de onların fıtratına uygun bir eğitim veriyoruz ve bütün anne ve babalara;  özellikle ilk sosyal eğitimlerinin İslam'a uygun bir eğitim olmasını söylüyoruz. Çünkü çocuk zaten fıtraten bu eğitime uygundur. Bu eğitimi almakta zorluk çekmeyeceklerdir. Bu vesileyle bütün anne ve babalara tavsiyemiz çocuğun İslami bir ortam ve İslami bir eğitimden geçmesi lazım." diye belirtti.

Etkinliğe katılan 4-6 yaş grubu çocuklara ikramlarda bulunuldu.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-