Alimler: Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması için ihtilaflar bir yana bırakılmalı
Dünya Kudüs Haftası münasebetiyle İTTİHADUL ULEMA Genel Merkezinde düzenlenen buluşmaya katılan Alimler, Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması için atılacak ilk adımın Müslümanların aralarındaki ihtilafları bırakması olduğunu söyledi.
Alimler: Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması için ihtilaflar bir yana bırakılmalı

Peygamber Sevdalıları Vakfı, İTTİHADUL ULEMA ve Selahaddin Enstitüsünün Dünya Kudüs Haftası kapsamında Diyarbakır'da düzenlediği Alimler buluşmasına bölgeden ve yurtdışından alimler iştirak etti.

Düzenlenen programa katılan alimler, bu tür çalışmaların sürekliğinin önem arz ettiğine vurgu yaparak tüm İslam ümmetinin bir araya gelip siyonist işgal rejimi ve destekçileri karşısında ittifak içerisinde olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Mardin'den Alimler Buluşması programına katılan Molla Fesih Memiş, "Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu belirterek "Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir ve mukaddes bir şehir olması Kur'an-ı Kerim'le sabitlenmiştir. Öyle ki Mescid-i Aksa, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi'nin dışında herhangi bir kutsanmış bir yer için ziyaret yapılmayacağını Peygamber Efendimiz'in hadisinden öğreniyoruz." dedi.

"Her Müslümanın Kudüs ve Mescid-i Aksa için mutlaka yapabileceği bir şey vardır"

Memiş, "Yine müminlerin bir sorusu üzerine Peygamberimiz oraya gidilmesini ve orada namaz kılınmasını buyurmuştur. Orada namaz kılma imkanı bulunmadığı takdirde kandillerde yakılmak üzere zeytin yağı gönderilmesini buyurmuştur. Dolaylısıyla her bir Müslümanın Kudüs ve Mescid-i Aksa için mutlaka yapabileceği bir şey vardır." ifadelerini kullandı.

Molla Fesih Memiş

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve ulema heyetleri olarak toplanarak Kudüs meselesini gündeme getirdiklerini belirten Memiş, devlet yöneticilerinin terör şebekesiyle olan ilişkilerine değinerek şunları söyledi:

Bilindiği üzere son dönemlerde birçok İslam ülkesi israille normalleşme sürecini başlattı ve maalesef son günlerde ülkemiz Türkiye'de de buna benzer adımlar atılıyor ve bu bizi üzüyor. Dolaylısıyla biz İTTİHADUL ULEMA ve Medaris-i İslamiye üyesi olarak atılacak bu adımı doğru bulmuyoruz. Elbette devletler arasında diplomatik ve siyasi ilişkiler olacak fakat bu eğer Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı ikinci plana itecekse büyük bir facia olur, siyonistlere fırsat olur. Biz Müslümanlar olarak bu normalleşmeye karşıyız.

"Müslümanların başındaki idareciler Avrupa'nın hizmetindedir"

Molla Abdullah

İslam alemi beraber hareket etmediği sürece Kudüs'ün Yahudilerin elinden kurtarılamayacağının altını çizen Molla Abdullah ise "Ancak Müslümanlar kendi içindeki ihtilafları bırakarak Allah'ın kitabı etrafında toplanarak salihlerle beraber devam ederek Kudüs'ü ve tüm İslam Aleminin topraklarını kurtarırız." şeklinde konuştu.

Devletlerin Batı'nın tahakkümü altına girdiğini söyleyen Molla Abdullah, "Devletler kendi kitaplarına bağlı değil ve Avrupa'nın kontrolündeki devletlerin Kudüs'ü kurtarmak gibi bir amacı da yoktur çünkü Müslümanların başındaki idareciler Avrupa'nın hizmetindedir. Müslümanlar kendilerini küffardan kurtarmadıkça Kudüs'ü kurtaramayacakları gibi İslam alemine de yararları olamaz." İfadelerini kullandı.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-