HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin namusudur
Kudüs Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, tüm Müslümanların Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını sahiplenmesi gerektiğini ve insanlığın huzurunun israilin yok edilmesiyle sağlanacağını söyledi.
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Dinç: Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin namusudur

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç tarafından yayımlanan yazılı mesajda Kudüs Haftası’nın, Kudüs'ü ve Filistin halkını desteklemek amacıyla tüm özgür şahsiyetlere yönelik açık bir küresel girişimi olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl ilan edilen ve Recep ayının son haftasında yapılması kararlaştırılan Dünya Kudüs Haftası, bu yıl 25 Şubat-4 Mart tarihleri arasında gerçekleştirildiğini hatırlatan Dinç, “Dünya Kudüs Haftası, Kudüs'ü ve Filistin halkını desteklemek amacıyla tüm özgür şahsiyetlere yönelik açık bir küresel girişimdir. Bunun için de İsra, Miraç ve Selahaddin-i Eyyubi’nin Kudüs’ün fetih yıl dönümü olan Recep ayının son haftası seçilmiştir. Ayrıca 28 yıl önce 25 Şubat günü Filistin’in el-Halil kentinde bulunan Hazreti İbrahim Camii'nde, işgalci teröristler tarafından sabah namazında gerçekleştirilen ve 67 Müslüman'ın şehid edildiği El Halil Katliamı yaşanmıştır.” dedi.

Geçen yıl ilan edilen Kudüs Haftası’na 45 ülkeden 320 kurumun destek verdiğini belirten Dinç, “Kudüs Davası’na olan inanç ve destek, işgal rejiminin hayata geçirmeye çalıştığı ‘Normalleşme’ sürecinde de hiçbir zaman sekteye uğramamıştır. Kudüs'teki Yahudileştirme, Filistinlilerin evlerini yıkma, arsalarını hukuksuz bir şekilde gasp etme işlemleri 2022'de artmıştır. Normalleşme Kudüs Davasının yararına değildir. İşgalci rejim bu süreçte daha pervasız olmuş ve zulümlerini daha da arttırmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Kudüs ve Mescid-i Aksa ümmetin namusudur. Bu namusa tüm ümmet sahip çıkmalıdır”

Siyonist işgalci rejimin sözde Cumhurbaşkanı Herzog’un Türkiye ziyaretini de değerlendiren Dinç, bu ziyaretin Filistin’in yararından ziyade kendi çıkarlarına olacağını vurguladı.

Dinç, “Diyarbakır ve bölge halkı Kudüs konusunda hassastır. İşgalci rejimin işgaline ve Herzog’un Türkiye’ye davet edilmesi üzerine gerçekleştireceği ziyarete olan tepkiler göz ardı edilmemeli. Mescid-i Haram Allah'ın haremi, Mescid-i Nebevi Peygamberimizin haremi, Kudüs ve Mescid-i Aksa ise ümmetin haremi ve namusudur. Bu namusa tüm ümmet sahip çıkmalıdır. Özellikle tüm yetkililere sesleniyoruz, yetkililer Diyarbakır halkının Kudüs'e olan sevdasını ve ilgisini görmelidir. Terör şebekesi olan israil ile her türlü ekonomik, askeri ve siyasi ilişkilerini derhal kesmelidir.” dedi.

“Kudüs Davası’na kimse destek vermese de biz her zaman destek vermeye devam edeceğiz”

Siyonist rejime karşı gerçekleştirilen tepkilere israilden ziyade yerli işbirlikçilerin rahatsız olduğunu dile getiren Dinç, “Kudüs bir barış yurdudur. Ümmetin alimleri Kudüs’ün zaferi için önderlik etmelidirler. Bilinmesini istiyoruz ki Kudüs Davası’na kimse destek vermese de biz her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Ayrıca İslam ülkeleri Kudüs’teki Direnişe her türlü desteği vermelidir. Terör şebekesi, sadece Müslümanları değil tüm insanlığı hedef alan bir şebekedir. Siyonist terör şebekesinden kurtulmak tüm insanlığın kurtuluşu demektir.” şeklinde konuştu. (AMED HABER)

Kategori: Siyaset
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-