Minia Kudüs turu etkinlikler eşliğinde devam ediyor
Yetimler Vakfı ve Filistin Vakfı iş birliğiyle il ve ilçelerde dolaştırılan Minia Kudüs tırı, Diyarbakır'daki 2'nci gününde farklı etkinliklerle Mescid-i Aksa sevdalılarını ağırladı.
Minia Kudüs turu etkinlikler eşliğinde devam ediyor

Mescid-i Aksa ve Kudüs davasına dikkatleri çekmek amacıyla organize edilen Minia Kudüs tırı dün merkez Sur ilçesi Şeyh Said Meydanında ziyaretçi akınına uğrarken bugün Bağlar ilçesi Newruz Park alanında yerini aldı.

Minia Kudüs tırının bulunduğu Newruz Park alanında ziyaretçilere yönelik Yetimler Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte ezgi ve ilahi dinletisi ile konuşmalar yapıldı.

Organize edilen programda konuşan HÜDA PAR Diyarbakır merkez Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol, Kudüs'ün İslam Ümmeti açısından önemine değindi.

Kudüs'ü miraç mucizelerinin gerçekleştiği, Hazreti Muhammed'in manen 124 bin peygamberin önünde (Sallallahu Aleyhi Vesellem) namaz kıldırdığı ve bir rekât namaz kılmanın diğer mescitlerden 500 kat namaz kılmaktan daha hayırlı olduğu bir yer olarak tanımlayan Şenol, "Bizler her bir fert olarak Kudüs'ün mukaddesatı üzerinde durmamız, çocuklarımıza öğretmemiz ve tanıtmamız gerekir. Kudüs, aslında Müslümanların elindeyken mü'minler şeref, izzet ve değer bulduğu asırlar yaşadı. Ne zamanki elimizden çıktıysa Müslümanlar zelil oldu, ezildi, namus tarumar edildi." dedi.

"Kudüs, Müslümanlar açısından imanın pompalandığı yerdir"

İslam ümmetinin durumuna da vurgu yapan Şenol, "Şu anda Müslümanlar birbirlerinin kuyusunu kazmak için siperde durmaktalar. Bu ahlakımızdan vazgeçmezsek maalesef Diyarbakır'da İstanbul'da elden gidecek. Kudüs'ün muhafaza edilmesi tüm İslam beldelerinin güven içerisinde yaşam sürmesine sebep olacak. Onun için Kudüs Müslümanlar açısından imanın pompalandığı bir yerdir. Ne zamanki Müslümanlar bölük pörçük oldularsa Kudüs sevdasıyla içlerine pompa mesabesinde kan gitti." ifadelerini kullandı.

Şenol, "Şu anda bütün cemiyet, cemaat ve partilerin Kudüs etrafında birleşip 'Bizler Kudüs'ü tekrardan işgal altından kurtarmalıyız' düşüncesine kapıldıkları gibi inşallah Kudüs çok yakın bir zamanda bütün Müslümanları bir araya getirecek." şeklinde konuştu.

"Çocuklarımıza Kudüs sevdasını aşılamalıyız"

Kudüs sevdasının çocuklara da aktarılması gerektiğinin altını çizen Şenol, "Kudüs'ün değeri yanımızda çok büyük ama neden çocuklarımız bu değeri bilmiyorlar? Neden arkamızdaki nesil bu değerin farkında değiller? Acaba dilimiz ile kalbimiz birbirine zıt şeyler mi söylüyor? Yani Kudüs bizim için

toparlayıcı hükmünde derken çocuklarımız Kudüs'ün nerede olduğunu bilmiyorlarsa bu söylemimizin hiçbir değeri kalmamaktadır." diye belirtti.

Evlerde Kudüs resminin olması gerektiğini söyleyen Şenol, "Çocuklarımıza özellikle Filistinli çocukların taşlarla süper devletleri dize getirdikleri hikayeleri anlatacağız ve o çevresi mübarek kılınmış aziz toprakları işgalci siyonistlerin elinden çıkarmalıyız. Allah o günleri bizlere göstersin inşallah." dedi.

Minia Kudüs tırının yarın saat 10.00 ile 22.00 saatleri arasında merkez Kayapınar ilçe sakinlerini ağırlamak üzere 15 Temmuz Şehitler Parkında olacağı belirtildi. (İLKHA)

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-