Diyarbakır'da Mezopotamya Uluslararası Sağlık Turizmi Çalıştayı Yapıldı
Diyarbakır ve çevre illerden sağlık sektörü temsilcilerinin yer aldığı Mezopotamya Uluslararası Sağlık Turizmi Çalıştayının ilki Diyarbakır’da düzenlendi.
Diyarbakır'da Mezopotamya Uluslararası Sağlık Turizmi Çalıştayı Yapıldı

Mezopotamya’yı kültür ve inanç turizminin yanı sıra sağlık turizminde de ön plana çıkartacak çalışmaların ele alındığı "Mezopotamya Uluslararası Sağlık Turizmi Çalıştayı"na yurtiçi ve yurtdışından sağlık sektörü temsilcileri ile STK yöneticileri katıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından merkez Sur ilçesindeki bir otelde düzenlenen çalıştay, oda başkanı Mehmet Kaya, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Dr. Mazın Hajy ve Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya'nın açılış ve selamlama konuşmalarıyla başladı.

İki oturum halinde düzenlenen çalıştaya katılan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti'nde son 20 yılda en fazla sağlık alanında gelişmeler kaydedildiğini söyledi.

Bunu sessiz bir devrim olarak niteleyen Karaloğlu; sağlık altyapısı, hastaneler, yetişmiş insan gücü ve teknoloji bakımından sağlanan başarının dost, kardeş ve komşu ülkeler için kullanmak istediklerini belirtti.

Sağlık sektörüyle birlikte sağlık turizminin de en çok gelişen turizm sektörlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, Türkiye’nin özellikle pandemi döneminde hem süreç bakımından hem de aşılama sayılarındaki başarısıyla farkını ortaya koyduğunu ve dünya’nın bunu hayranlıkla takip ettiğini vurguladı.

"Bu çalıştay bir başlangıç olacak"

Karaloğlu, konuşmasının devamında Irak vatandaşlarının da sahip olduğumuz sağlık sektörü olanaklarından yararlanmaları ve sınır kapılarında yaşanan sorunların önüne geçmek için çalışmaların başladığını, bu yönde gerekli talimatları verdiğini dile getirdi. 

Bu çalıştayın başarılı olacağına inandığını belirten Karaloğlu "Bir başlangıç olacağına inanıyorum. İnşallah bu çalıştaydan sonra hem gümrük kapımızdaki işlerimizin daha seri, daha hızlı çözüleceğini, hem karşılıklı sektörler arasında ilişkilerin daha sağlıklı yürüteceğine inanıyorum." dedi.

Ayrıca çalıştayda, sağlık alanında yapılan yatırımlar ve hizmetler masaya yatırıldı. (İLKHA)

 

Kategori: Kültür & Sanat
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-