Diyarbakır'da AK Parti binasına saldırı
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde, AK Parti ilçe binasına kimliği belirsiz bir kişi tarafından molotoflu saldırı düzenlendi.
Diyarbakır'da AK Parti binasına saldırı

Olay, saat 21.00 sıralarında Diyarbakır’ın Hani ilçesi Zirve Mahallesi'nde meydana geldi. Bir apartmanın 2'nci katında bulunan AK Parti ilçe binası önüne gelen kimliği belirsiz bir kişi, önce çevreyi kontrol etti. Daha sonra saldırgan, yanında getirdiği motolofkokteyliyi ateşe vererek binaya attıktan sonra koşarak bölgeden uzaklaştı.

Parti binasında kimsenin bulunmadığı sırada gerçekleştirilen saldırıda, içeriye düşen molotof nedeniyle küçük çapta yangın çıktı. Bazı eşyaların zarar gördüğü saldırının ardından alevleri fark eden mahalle sakinleri, polise haber verdi.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İlçe binasında küçük çaptaki yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü. AK Parti ilçe binasına yapılan saldırı anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.

Düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, “18 Haziran günü saat 21.10 sıralarında AK Parti Hani ilçe binasına yönelik bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu saldırıyla ilgili olarak, olayın faili olduğu tespit edilen M.E ve olay esnasında gözcülük yapan Ş.B. isimli şahıslar yakalanarak Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınmışlardır. Saldırıda kayda değer herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Konu ile ilgili tahkikat Hani Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde devam etmektedir.” denildi.

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-