Irak Kürdistanı'nda halk sandık başına gidiyor
Irak Kürdistanı bölgesindeki halk, milletvekili seçimleri için sandık başına gidiyor. Saat: 08.00’de başlayan oy verme işlemi, 18.00’de sona erecek.
Irak Kürdistanı'nda halk sandık başına gidiyor

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) milletvekili seçimleri için oy verme işlemi başladı. Seçmenler, Kürdistan Bölgesi genelinde bin 359 merkeze bağlı 6 bin 412 şubede kurulan sandıklarda oy kullanacak.


Oy verme işleminin 18.00’e kadar devam edeceği seçimlerde 2 milyon 914 bin 992 kişinin oy kullanma hakkı bulunuyor. Erbil, Süleymaniye, Duhok ve Halepçe kentlerinde seçmenler, sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti.


IKBY Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, oy verme işlemenin yerel saatle 08.00’de başlayıp 18.00'de sona ereceğini duyurdu.


Başbakan Neçirvan Barzani, oyunu kullanmak üzere sabahın erken saatlerinde Erbil’in Kuran - Ankawa sepmtindeki Diyarbakır İlköğretim Okuluna geldi.


Oyunu kullandıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Barzani, “Sonuçlar ne olursa olsun kazanan Kürdistan halkı olacaktır.” dedi.


29 liste ve partinin yarışacağı seçimleri yurt içinden 46 ve yurt dışından 30 uluslararası kuruluş gözlemleyecek.


Kürdistan Bölgesi Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu seçim sonuçlarının 72 saat içinde açıklanacağını duyurmuştu.  


Toplam 111 sandalyeli Kürdistan Parlamentosu’nda Hristiyan, Türkmen ve Ermeni kotası 11 sandalyeden oluşurken kadın kotası da yüzde 30 olarak belirlenmiş.

Kategori: Dünya
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-