Karaloğlu'ndan Kanada ve Nişantaşı'nda İslam düşmanlığı üzerinden yapılan saldırılara tepki
​Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Kanada'da 4 Müslümanın katledilmesine ve Nişantaşı'nda bir bayana başörtüsünden dolayı gerçekleşen saldırıya tepki gösterdi.
Karaloğlu'ndan Kanada ve Nişantaşı'nda İslam düşmanlığı üzerinden yapılan saldırılara tepki

Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde geçtiğimiz günlerde, bir minibüs şoförünün aracıyla Müslüman bir aileye saldırması sonucu 4 kişinin öldüğü, bir çocuğun ağır yaralandığı belirtilmişti.

Ayrıca ​İstanbul Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi Neşe Nur Akkaya, Nişantaşı'nda başörtülü olduğu gerekçesiyle Eray Çakın isimli şahıs tarafından darp edilmişti.

Her iki İslam düşmanlığı çerçevesinde gerçekleşen saldırılara Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu sessiz kalmayarak tepki gösterdiler.

Vali Karaloğlu sosyal medya hesabında, "Dün Kanada'da, Müslüman olduğu için üzerine araba sürüp 4 kişiyi öldüren ile Bugün Nişantaşı'nda sırf 'başörtülü' olduğu için 'Sizi burada istemiyoruz' diyerek bir hanıma el kaldıran zihniyet arasında fark yok! Bu zihniyeti şiddetle kınıyorum. #NeseNurAkkayaYalnızDeğildir." diyerek sert tepki gösterdi.

Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu ise yapılan bu paylaşımı alıntılayarak "Elleri Kırılsın" deyip tepkisini dile getirdi.

Kategori: Dünya
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-