Siyonist işgal rejiminden Şeyh İkrime Sabri'ye seyahat yasağı
Siyonist işgal rejimi, Mescid- Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri'ye 6 ay boyunca seyahat yasağı getirdi.
Siyonist işgal rejiminden Şeyh İkrime Sabri'ye seyahat yasağı

Siyonist işgal rejimi tarafından getirilen seyahat yasağının "yurt dışı gezilerini siyonist rejime karşı kullandığı" iddiasıyla getirildiği belirtildi.

Şeyh İkrime Sabri'nin hukuk bürosu tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İşgalci istihbarat güçleri, günün erken saatlerinde kişiliğine ve sağlığına saygı duymadan, ayrıca daha önceden herhangi bir uyarı veya hukuki bildirim yapmadan Şeyh Dr. İkrime Sabri'nin evine baskın düzenlemiş ve kendisine yönelik 6 ay boyunca seyahat yasağı getiren bir karar tebliğ etmiştir. İşgal rejimi bu seyahat yasağı kararına gerekçe olarak ise Şeyh'in seyahatinin işgal rejimi için güvenlik tehlikesi oluşturduğunu ileri sürmüştür."

Mescid- Aksa İmam Hatibi ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı Şeyh İkrime Sabri, geçen ay Ürdün, Cezayir, Türkiye ve Malezya'yı kapsayan ziyaretler gerçekleştirmişti.

Şeyh Sabri'ye yönelik baskıyı arttırmaya çalışan işgalciler, geçtiğimiz yıllarda da onu çok sayıda alıkoyma, sorgulama, Mescid-i Aksa'dan uzaklaştırma ve seyahat yasağı kararlarına maruz bırakmıştı. (İLKHA)

 

 

Kategori: Dünya
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-