Siyonist çetenin katliam tarihi
Peygamberlere ve salih insanlara ettikleri eziyetler ile bilinen israil kavmi, tarih boyunca yaşadığı her devirde, fitne-fesadın odağı olmuş egemen oldukları zamanlarda ise insanlara zulmetmekten geri durmamıştır.
Siyonist çetenin katliam tarihi

Yüce Allah'ın mesajını insanlara tebliğle mükellef olan Peygamberlere etmedik işkenceyi bırakmayan Yahudiler, başta Hazreti Zekeriya ve Hazreti Yahya olmak üzere çok sayıda peygamberi katletmişler, yalanlamışlar ve memleketlerinden sürgün etmişlerdir.

Tarihin farklı dönemlerinde farklı coğrafyalara dağılan Yahudiler, yaşadıkları toplumlar tarafından dışlanmış ve sürülmüşlerdir. Özellikle Avrupa'da istenmeyen Yahudiler, sığındıkları İslam ülkelerinde tarih boyunca en rahat dönemlerini yaşamışlardır. Buna rağmen bu kavmin, en büyük ihaneti Müslümanlara olmuştur.

Theodor Herzl'in öncülük ettiği ve 1800'lü yılların sonlarında gelişen Siyonist terör hareketi, başlangıçta İngiltere'nin himayesinde gelişti. Siyonist elebaşı Herzl, Osmanlı Sultanı İkinci Abdulhamit'ten Osmanlının bütün dış borçlarının ödenmesi karşılığında Filistin'i istemiş ancak istediği yanıtı alamamıştı. Filistin'den umudunu kesen Herzl, dönemin başat gücü İngiltere'den Afrika ülkesi Uganda'da Yahudiler için bir koloni kurulmasını istemişti. 1905'te Herzl'in ölümünden sonra Siyonistler lobi çalışmalarıyla İngiltere'ye baskı uygulamış nihayetinde Birinci Dünya Savaşının sonlarına doğru İngiltere Dışişleri Bakanı Balfour bir deklarasyon yayınlayarak Siyonistlere Filistin yolunu açmıştır.

1917 yılında yayınlanan Balfour Deklarasyonundan sonra Siyonistlerin Filistin topraklarına göçü başladı. Avrupa'daki siyasi istikrarsızlığın tetiklediği Yahudi göçü nedeniyle Filistin topraklarındaki Siyonistlerin sayısı her geçen gün arttı. İşgalci İngilizlerin himayesinde faaliyetlerine devam eden Siyonistler Haganah ve İrgun gibi terör örgütlerini kurarak Müslüman Fillistin halkına karşı katliamlara giriştiler. Siyonist sözde devletin ilan edildiği 1948 yılına kadar kurdukları örgütler aracılığıyla Filistin halkına zulmeden Yahudiler, bu tarihten sonra yeni hamileri ABD'nin desteğiyle kurdukları terör devleti aracılığıyla Müslümanlara karşı sistematik bir zulüm ve katliam uygulamaya başladılar.

Terör şebekesi, Müslüman Filistin halkına karşı farklı tarihlerde büyük katliamlar gerçekleştirdiyse de Siyonistlerin zulüm, işkence ve katliamları Filistin topraklarında 70 yılı aşkın bir süredir yılın tamamına yayılmak suretiyle sistematik bir şekilde devam ediyor.

Siyonist işgal çetesinin yaptığı katliamlardan bazıları:

Deyr Yasin Katliamı ( 09 Nisan 1948)

Siyonist İrgun terör şebekesi tarafından 9 Nisan 1948 tarihinde Kudüs'ün batısında yer alan Deyr Yasin'de aralarında kadınların ve çocuklarında bulunduğu 254 Filistinli masum katledildi. Katliam sırasında köyde bulunan herkes kurşuna dizilirken köylülerin cesetleri kuyulara atıldı.

Halkının  tamamının katledildiği bu köy işgal edilerek Siyonistlerin bir mahallesi halinde getirildi.

Daha sonra Siyonistlerin başbakanı olacak dönemin İrgun terör örgütü lideri Menahem Begin, Deyr Yasin katliamı ile ilgili olarak “Bu eylemi yapmasaydık İsrail devleti olmayacaktı.”  demişti.

Deyr Yasin'deki vahşet Müslümanlar arasında infiale neden olmuş, 1948 yılındaki Arap- İsrail savaşının gerekçelerinden biri haline gelmişti.

Safsaf köyü Katliamı (29 Ekim 1948)

Safsaf köyünde Siyonist işgal çetesi tarafından 70 Filistinli masum katledildi. Sözde Siyonist İşgal devletinin kuruluşunun ardından gerçekleşen bu katliamın amacı Filistinlileri öldürerek topraklarına el koymak ve hayatta kalanları da göçe zorlamaktı.

Davayima köyü Katliamı (29 Ekim 1948)

El Halil'e bağlı Davayima köyünde aralarında kadın ve çocuklarına bulunduğu 80 kişi Siyonist işgal çetesi tarafından şehit edildi.

Kibya Köyü Katliamı (12 Ekim 1953)

Batı Şeria'da yer alan bu köyde gerçekleştirilen katliamda 67 Filistinli masum katledildi. Katliamın liderliğini daha sonra Siyonist işgal devletinin başbakanı olacak olan ve Sabra- Şatilla kasabı olarak bilinen Ariel Şaron yaptı.

Kefer Kasım Katliamı (29 Ekim 1956)

1956 yılında Siyonist işgal güçleri ile Mısır arasında meydana gelen Süveyş savaşı sırasında işgal polisi tarafından Kefer Kasem köyünde gerçekleştirilen katliamda, 23'ü çocuk 49  Filistinli masum vahşice katledildi.

Samu Katliamı (Kasım 1956)

Batı Şeria'ya bağlı Samu köyünde Siyonist işgalciler tarafından 18 Filistinli Müslüman vahşice katledildi.

Şeria Nehri Katliamları (15 Şubat 1968)

Siyonist işgal çetesine ait savaş uçakları tarafından Şeria Nehri boyunca Filistinlilerin yaşadığı 15 köy bombalandı. Katliam sırasında napalm bombaları kullanılırken saldırıları sırasında 56 Filistinli katledildi.

İrbit katliamı (4 Haziran 1968)

Ürdün'ün İrbit kentinde İşgal uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında 30 Müslüman katledildi.

Ebu Zabel Katliamı (12 Şubat 1970)

Siyonistler tarafından Mısır sınırındaki Ebu Zabel'de bir fabrikada gerçekleştirilen katliamda 70 işçi vahşi bir şekilde katledildi.

Sha'a Katliamı (8 Nisan 1970)

Siyonist işgal çetesi tarafından Mısır'ın Sha'a kentinde bir okulun bombalanması sonucu 46 Müslüman feci şekilde katledildi.

Suriye Katliamları (8 Eylül 1972)

Siyonist işgal güçlerine bağlı uçaklar tarafından Suriye'nin 7 köyüne yapılan saldırıda en az 200 köylü hayatını kaybetti.

Libya uçağı düşürüldü (19 Şubat 1973)

Libya Havayollarına ait bir yolcu uçağı Siyonistler tarafından ateş edilerek düşürüldü. Sina Yarımadasına düşen uçakta bulunan 107 mürettebat ve yolcunun tamamı hayatını kaybetti.

Sabra ve Şatilla Katliamı (16 Eylül 1982)

Tarihin tanıklık ettiği en vahşi katliamlardan biri olarak hafızalara kazındı. 1982 yılında Siyonist çetenin işgal ettiği Lübnan'da, Hristiyan Falanjist milisler, 2 bin kişiyi cesetleri tanınmayacak bir vahşet ile katletti.

Sabra ve Şatilla katliamları işgal çetesinin Savunma Bakanı olarak görev yapan Ariel Şaron'un gözetimi ve koruması altında gerçekleşti. Kahir ekseriyeti kadın ve çocuklardan oluşan savunmasız Müslümanların yaşadığı kamplar, mülteciler kaçmasın diye işgal ordusu tarafından kuşatıldı. Ardından açılan bir koridor ile kampa sokulan silahlı Falanjist milisler; kadın, çocuk, bebek ve ihtiyar demeden Müslümanları katlettiler. Çoğu şehidin yüzü işkence ile tanınamaz hale getirildiğinden katledilenlerin büyük kısmının kimliği tespit edilemedi.

Gazeteci Robert Fisk, olay yerinde gördüğü manzarayı, The Independent gazetesinde yazdığı bir makalede şöyle aktarmıştı:

 “18 Eylül 1982'de Sabra ve Şatilla kampında bulunanlar için Şaron, ardında şişmiş cesetler, tecavüz edilmiş, işkenceye uğramış ve sonra da katledilmiş kadınlar ve bebekler bırakan bir kasaptır. Olaydan 18 yıl sonra bugün bu caddelerde dolaşırken katliam manzaraları hala gözlerimin önünden gitmiş değil. Biraz ötede Sabra Camisi'ne giden yolda 90 yaşında, beyaz sakallı ve pijamalarıyla Nuri Bey'i görüyorum. Ölü bedeninin yanı başında yün başlığı ve bastonu duruyor. İlerideki dar sokakta yemek tencerelerinin yanında yatan iki kadın cesedi var… Cesedin birkaç metre ötesinde çürüdüğü için bedenleri morarmış, bir çöp gibi oraya fırlatılmış bebekler...”

Kudüs Katliamı (8 Ekim 1990)

Siyonistlerin Mescid-i Aksa'ya yıkma girişimine karşı ayaklanan Müslümanlara saldıran işgal çetesi 30 Müslümanı şehit etti. Saldırılar sırasında direnişe katılan Filistinlilerden 800 kişi de yaralandı.

Hazreti İbrahim Camii Katliamı (25 Şubat 1994)

Batı Şeria'nın El Halil kentinde bir siyonistin sabah namazı kılan Müslümanlara yönelik otomatik silahla gerçekleştirdiği saldırıda, 29 Filistinli şehit oldu.  Siyonist saldırgan camii cemaati tarafından linç edilerek öldürüldü.

Camii saldırısında şehit olanların cenaze merasimlerine saldıran işgal çetesi burada da 26 Müslümanı katletti.

Kana Katliamı (18 Nisan 1996)

Lübnan'ın Kana köyünde, terör şebekesinin saldırısı sonucu Birleşmiş Milletler Lübnan Barış Gücü'ne sığınan (UNIFIL)  sivilleri hedef alması sonucu 106 kişi katledildi. İşgalci Siyonistlerin Gazap Üzümleri adını verdiği saldırılar silsilesi içerisinde yüzlerce masum da yaralandı.

Cenin Katliamı (3-15 Nisan 2002)

Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Cenin'de, İsrail'in 1948'deki saldırıları sonucu evsiz kalan Filistinliler için bir mülteci kampı oluşturulmuştu.

Bir kilometrekarelik kampta İsrail saldırılarından kaçan 13 bin 755 Filistinli, Birleşmiş Milletler gözetimi altında yaşıyordu. 3 Nisan 2002 gecesi İşgal ordusu kampa havadan ve karadan saldırı başlattı. Saldırılar sonucu yerle bir olan kampta 1300 Müslüman şehit olurken 1500 kişi yaralandı.  Saldırılar sırasında evlerin üzerinde buldozerlerle geçen işgal güçleri binlerce insanın evsiz kalmasına neden oldu.

Nuseyrat Katliamı (Mart 2004)

Gazze'de bulunan Nuseyrat ve Bureyc mülteci kamplarına saldıran Siyonistler aralarında 4 çocuğunda bulunduğu 14 Filistinli sivili katletti.

Lübnan Katliamı (12 Temmuz-14 Ağustos)

Lübnan Hizbullah'ı ile Siyonist İsrail arasında çıkan savaş, Hizbullah'ın askeri ve psikolojik üstünlüğü ile devam etmiştir. Hizbullah'a karşı askeri üstünlüğü sağlayamayan Siyonist çete, Güney Lübnan'ın sivil alanlarını bombaladı. Saldırılar sırasında 1000'den fazla sivil yaşamını yitirdi.

Gazze Katliamı (Aralık 2008)

Filistin İslami Direniş Hareketleri ile Siyonist İsrail arasında yapılan savaşta HAMAS ve İslami Cihat hareketlerine karşı üstünlük elde edemeyen Siyonist çete, Gazze'yi havadan ve karadan bombaladı.  Saldırılarda büyük kısmı kadınlar ve çocuklardan oluşan 1133 kişi şehit oldu. Saldırılarda 4 binden fazla kişi de yaralandı.

Mavi Marmara Katliamı (31 Mayıs 2010)

"Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük" sloganıyla düzenlenen yardım kampanyası ile abluka altındaki Gazze'ye yardım götürmek isteyen gemilere Siyonistler tarafından düzenlenen saldırıda 10 yardım gönüllüsü şehit oldu. Saldırıda ayrıca 50 yardım gönüllüsü de yaralandı.

Saldırı sırasında Siyonist orduya ait helikopterlerden ve hücum botlarından Mavi Marmara Gemisine önce ses bombaları ve sis bombaları atıldı. Ardından hedef gözetmeksizin açılan ateş sonucu Türkiyeli 9 yardım görevlisi şehit oldu.

Siyonist çetenin katliamları devam ediyor

Siyonist çetenin baskı, zulüm ve katliamları aralıksız devam ediyor. Son yıllarda Siyonist çete tarafından silahlandırılan yerleşimcilerin de Filistin halkına karşı saldırıları giderek artıyor. Bu nedenle işgal altındaki topraklarda her gün yeni bir zulüm, ölüm ve yıkım haberi geliyor. Bombalanan binaların enkazından çıkarılan Filistinli Müslümanların parçalanmış bedenleri, kolu bacağı kopmuş bebeklerin görüntüleri yürek yakıyor, vicdanları kanatıyor.

Tüm baskı ve zulümlere karşı Filistin'in yiğit evlatları HAMAS ve İslami Cihat gibi direniş gruplarının etrafında birleşerek direniyor. Filistin halkı sadece Siyonist çeteye karşı değil İslam düşmanı bütün devletlere karşı direniyor. Bu direniş düşmanı kahrediyor. Tüm teknolojilerine karşın teslim alamadıkları Filistin'in yiğit mücahitleri, Siyonizm ve Emperyalizmin hesaplarını alt-üst ediyor.

Kategori: Dünya
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-