Siyonist rejimden aşağılık tavır: Filistinli kadınları soyunmaya zorladılar
Siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin, baskın yaptıkları bir evde, eğitimli köpekleri saldırtmakla tehdit ettikleri Filistinli kadınları soyunmaya zorladıkları belirtildi.
Siyonist rejimden aşağılık tavır: Filistinli kadınları soyunmaya zorladılar

Siyonist rejimin, El Halil kentinde bir eve düzenlediği baskında, işgalci 2 kadın askerin eğitimli köpekler eşliğinde 5 Filistinli kadını tamamen soyunmaya zorladıkları ortaya çıktı.

Siyonist işgal rejimi sözde kadın askerlerinin, Filistinli kadınları kendilerinden istenileni yapmaması durumunda köpekleri üzerlerine saldırtmakla tehdit ettiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler, temmuz ayında yaşandığı belirtilen ve İnsan hakları kuruluşu B'Tselem tarafından hazırlanan rapor hakkında soruşturma çağrısında bulundu.

"Direniş, bu çirkin saldırı karşısında kayıtsız kalmayacaktır"

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, "alçakça saldırıyı çirkeflik olarak nitelendirdi ve bunun işgalci siyonistlerin Filistin halkına uyguladığı suçların boyutunu yansıttığını" söyledi.

İslami Cihad Hareketi Kadın Kolları, Filistinli kadınlara yönelik saldırıyı Gazze'de protesto etti. Hareketin Kadın Kolları Sözcüsü Saide Hilles, burada yaptığı konuşmada, "İşgalcilerin El Halil'deki kadınlara karşı işlediği suçu kınıyoruz ve bu olay kesinlikle göz ardı edilmeyecektir. Direnişin, bu çirkin saldırı karşısında kayıtsız kalmayacağına güveniyoruz." dedi. Hilles, siyonist rejimin Filistin halkına yönelik artarak devam eden suçları karşısında uluslararası toplumun sessizliğine de tepki gösterdi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada ise Filistin halkı ve direnişinin bu suçu görmezden gelmeyeceğine vurgu yapıldı. Açıklamada, "Bu, ciddi bir şekilde gerginliği tırmandırmaktır. Bu suç, siyonist rejimin işgal altındaki halkları koruyan her türlü uluslararası yasaya bağlılıktan yoksun kaldığını ortaya koydu." ifadeleri kullanıldı.

İslami Cihad Hareketi ise Filistin halkına bu tür olaylar karşısında tepkisiz kalmama çağrısında bulundu.

İslami Cihad'a bağlı olduğu belirtilen "Aslanların İni" hareketi ise işgalci çetelere hiç beklemedikleri yerden saldıracaklarını ve bu alçakça saldırının intikamını alacaklarını ifade etti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları "El Halil'de kadınlara yönelik saldırı kesinlikle cezasız kalmayacak büyük bir suçtur." açıklaması yaptı.

FKÖ Ulusal Konseyi Başkanı Ruhi Fettuh ise "Filistinli kadınların köpeklerle tehdit edilmesi ve soyunmaya zorlanması işgal ordusunun ve hükümetinin ulaştığı ahlaki çöküşün boyutunu ortaya koyuyor." dedi.

Kan dondurucu ifadeler

Siyonist işgal rejimi gazetelerinden Haaretz, "Rutin Şiddet" başlığıyla yayımladığı raporda, "köpekleri olan onlarca israil askerinin Acluni ailesinin evine baskın düzenleyerek kadın, erkek ve çocukları ayrı odalara alıp, üstlerini aradığını" belirtti.

Askerlerin, paniğe kapılarak uyanan kadınlardan birini çocuklarının uyuduğu odaya götürdüğünü, maskeli iki kadın askerin Filistinli anneyi tamamen soyunmadığı takdirde tuttukları köpekle tehdit ederek soyunmaya zorladıkları belirtildi. Dehşete düşmüş kadının çocuklarının önünde tamamen soyunduğu belirtildi.

Siyonist askerlerin daha sonra diğer 3 kadını ve bir genç kızı çıplak vücut araması için götürdükleri ifade edildi.

Filistinli kadınların askerlere köpekten korktuklarını söyledikleri, buna rağmen tüm kıyafetlerini çıkarmaya zorlandıkları, bunu yapmamaları durumunda üzerlerine köpeğin salınacağının söylendiği, tehdit edilen kadınların başka seçeneğinin olmadığı, bu yüzden kadınların iç çamaşırları da dâhil olmak üzere tüm kıyafetlerini çıkartmaya zorlandıkları aktarıldı.

Siyonist işgal rejimi sözde askerlerinin baskın sırasında evden 150 gram ağırlığında altın takı ve 2 bin şekel nakit para çaldıkları da belirtildi. (İLKHA)

 

Kategori: Dünya
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-