Askerlik göz muafiyeti şartları nelerdir?
Türkiye'de 21 yaşını doldurmuş tüm erkekler için askerlik zorunludur. Bu yaştaki erkekler, belirli koşullar altında askerlik hizmetini erteleyebilir veya askerlikten muaf tutulabilir. Bazı göz kusurları askere gitmenize engel olabilir.
Askerlik göz muafiyeti şartları nelerdir?

Göz kusurlarından bazıları, askerlik hizmetinin niteliğini bozduğu için askerlikten muaf tutulabilecek ve ayrıca psikolojik baskı durumuna neden olabilecek faktörlerdir.

Askerlik göz muafiyeti şartları

Askerlik göz muafiyeti şartları neler noktasına gelince, askerlik göz muafiyeti şartları yasalar çerçevesinde belirlenmiştir.

Bu şartlar ise:

Bir veya iki gözde 7 derece miyop veya uzağı göremediyseniz askerlikten muafsınız. Bu dereceden daha düşük dereceler ise askerlik yapma noktasında herhangi bir problem teşkil etmez.

Bir veya iki gözde 7 dereceden fazla astigmat varsa askerlikten muaf tutulursunuz.

Ayrıca iki göz arasında 7 derece ve üzeri fark varsa askerlik yapılamaz.

6 derece ve üzeri miyop, 4 derece ve üzeri hipermetrop veya astigmat durumu mevcut ise askerlikten muaf tutulursunuz.

Her iki gözde miyop, uzağı görememe ve astigmatizma toplamı 14 derece ve üzerinde ise askerlikten muaf olabilirsiniz.

Görme keskinliğinize bakılmaksızın iki gözün kırma gücünün küresel es değeri farkı 11 diyoptriden büyük olan miyop, hipermetrop ve astigmatlarınız varsa askerlikten muafsınız.

Bir gözünüz tam görürken diğer gözünüz 11 derecenin üzerindeyse askerlik yapamazsınız.

Askerlikte göz muafiyeti için gözlük numarası

Askerlik muafiyeti için gereken bozulmanın her iki gözde 14 dereceyi aşması veya bir gözdeki görme kaybı oranının diğer gözdeki orana kıyasla önemli ölçüde farklı olması gerekir. Her iki gözün toplam engellilik derecesi 14 derece ve üzerinde ise askerlik yapamazsınız. Toplam diyoptrik gücünüz 14 derece ise askerlik yapmaya uygun olduğunuz bildirilebilir.  (İLKHA)

 

Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-