Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kar mesaisinde sınıfta kaldı
Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü tarafından günler öncesinden Diyarbakır için yapılan yoğun kar yağışı uyarısına rağmen önlem almayan Büyükşehir Belediyesi hizmette sınıfta kaldı.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kar mesaisinde sınıfta kaldı

Meteoroloji 15'inci Bölge Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, bugün Diyarbakır’da başlayıp 20 Ocak sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenen kar yağışı için gerekli önlemleri almayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların can güvenliğini sağlamada yetersiz kaldı.

14 sularında yağmaya başlayan kar nedeniyle beyaza bürünen kent, beraberinde kazaları da getirdi.

Ana yollar için gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle birçok noktada kazalar meydana geldi. Üst geçit ve kaldırımların tuzlanmaması ise yolda geçen yayalara zor anlar yaşattı.

Diyarbakır'da etkili olan yoğun kar yağışı sonrası kavşaklarda ve alt geçitlerde oluşan kar nedeniyle kayganlaşan yolları kullanan araçlar için tehlike oluştururken, vatandaşlar ise üst geçitte ve kaldırımlarda yürümekte zorlandığı gözlemlendi.

Özellikle ana yollar üzerinde bulunan üst geçitler ve kaldırımların temizlenmemesi, tuzlanmaması hem araç sürücülerine hem de yayalar için tehlike oluşturmaya devam ediyor.

Kar yağışıyla birlikte oluşabilecek donmalar sonucu daha da kayganlaşacağı tahmin edilen yol ve üst geçitler için belediyenin önlem alması gerekiyor. Yetkililer vatandaşların taleplerini yerine getirmede gecikmemelidir. (AMED HABER)

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-