Diyarbakır'da bir bina karantinaya alındı
​Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde Delta Varyantı tespit edilen 8 kişinin bulunduğu 44 dairelik bina karantinaya alınarak giriş-çıkışlar yasaklandı.
Diyarbakır'da bir bina karantinaya alındı

Merkez Kayapınar ilçesi Fabrika Mahallesinde 264 konutun bulunduğu bir sitede 8 kişide Delta Varyantı tespit edildi.

Delta Varyantı tespit edilen 2-3 daire ile beraber 44 ailenin bulunduğu bir binanın tümünün karantinaya alınmasının yanlış olduğunu değerlendiren Site Yöneticisi Süleyman Gül, uygulamanın mağduriyetlere neden olduğunu söyledi.

Tüm binadan ziyade sadece virüs tespit edilen dairelere karantina uygulanması gerektiğini belirten Gül, böyle bir yöntemin bina sakinlerinde psikolojik sorunlara neden olduğuna vurgu yaptı.

Süleyman Gül

6 Temmuz Salı günü sitelerindeki bir blokta 3- 4 daire sakininde Delta Varyantı tespit edildiğini söyleyen Gül, "Bunun üzerine gece vakti binamız karantinaya alınarak kapatıldı. Ancak bu karantina uygulaması çoğu sakinimizi mağdur etmiş durumda. Ailelerimizden kimileri ihtiyaçlarını tanıdıkları aracılığıyla karşılayabilirken kimileri ise gideremiyor." dedi.

"Tüm binaya karantina uygulanması yanlış"

Yapılan uygulamanın yanlış olduğuna vurgu yapan Gül, "Bina sakinlerinden test sonuçları negatif olanlarla pozitif olanlar aynı asansörü kullanıyor. Bu şekilde yayılma hızı daha fazla görülüyor. Yetkililerden ricamız Delta Varyantı kaç kişide bulunmuşsa onların karantinaya alınması, diğer bina sakinlerinin ise testleri yapılıp sonuca göre karantinaya alınmasıdır." ifadelerini kullandı.


Karantinadan kaynaklı oluşan mağduriyetlere dikkati çeken Gül, "Karantinaya alınanlar içerisinde işe gidemeyen, iş yerinde çıkışını yapan, kendisinden işyerince rapor istenen, hasta olan, dükkânlarını açamayanlar var. Bina içerisinde 2-3 daire için hepsinin mağdur edilmesini istemiyoruz. Bundan dolayı uygulamada bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

14 gün devam edecek olan karantina sürecinin bina sakinlerinde psikolojik problemlerin oluşmasına neden olduğunu belirten Gül, "Sitemiz, 6 bloklu olup her blokta 44 daire olmak üzere toplamda 264 aile ikamet etmektedir. Bu söz konusu blok, 14 gün boyunca karantinada kalacak. Bayram yaklaşmış, havalar sıcak, çocuklar ve daire sakinleri boğucu sıcakta psikolojileri bozulmuş durumda. Bağırıp çağıranları gördüğümde bir şey yapamamanın ezikliği içerisindeyim." dedi.

Kategori: Sağlık & Yaşam
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-