Düşük riskli kategoride yer alan Diyarbakır’da kalkan bazı yasaklar
Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan güncel Türkiye’nin yeni risk haritasında Diyarbakır düşük riskli kategoride yer aldı.
Düşük riskli kategoride yer alan Diyarbakır’da kalkan bazı yasaklar


Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan Türkiye’nin yeni risk haritasında Diyarbakır’ın düşük riskli kategoride yer almasından dolayı birçok yasakta kalktı

Beştepe'de 3 buçuk saat süren Milyonların heyecanla normalleşmeye yönelik çıkacak kararları beklediği kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Restoran, kafetarya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında sabah 7 ile akşam 10 arasında faaliyetlerini yüzde 50 sınırlama ile sürdürecektir. Halı saha ve havuz düşük riskli illerde gibi yerler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir.” dedi.

Risk haritasına göre Diyarbakır’da kalkan bazı yasaklar şöyle:

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı.

Ortaokul ve liseler dâhil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacaktır.

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler sabah 7 ile akşam 19 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürülebilecek.

Halı saha, yüzme havuzu vb. tesisler sabah 9 ile akşam 19 arasında faaliyet gösterebileceklerdir.

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak 

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler 100 kişiyi geçmemek  ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir.

Risk haritasına göre  kafe, restoran, lokanta gibi işletmelerin açıldığı 64 il:

Diyarbakır, Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan. (AMED HABER)

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-