Diyarbakır İstasyon Meydanı Viyadüğü yenilendi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Yenişehir ve Bağlar ilçesini birbirine bağlayan İstasyon Viyadüğünde güçlendirme ve yenileme çalışmaları yaptı.
Diyarbakır İstasyon Meydanı Viyadüğü yenilendi


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, merkez Yenişehir ve Bağlar ilçelerini birbirine bağlayan, kentin ulaşım aksı açısından önemli bir yere sahip olan ve uzun zaman önce yapılan İstasyon Viyadüğünde güçlendirme ve yenileme çalışmalarını tamamladı.

İstasyon Güçlendirme ve Muhtelif Köprülerde Onarım İşi kapsamında viyadüğün 7 aksında bulunan 14 kolonunda güçlendirme işlemleri yapıldıktan sonra yıpranan kolon ve kiriş başlıkları 350 metrekare tamir harcıyla onarılıp, viyadük altındaki tüm imalatlar ise boyandı.

Yaya ve araç trafiğinin güvenliği için 675 metre ferforje korkulukla değiştiren ekipler, 450 metre oto korkuluk imalatını köprüye yerleştirdi. 

Yıpranan dilantasyon derzlerini 156 metre elostomer derziyle yenilendikten sonra yayaların viyadüğü daha rahat kullanması için kaldırımlar genişletildi. Çalışmalarda 675 metrekare bazalt taşı kullanıldı.

İstasyon Viyadüğün daha estetik görünmesini ve bağlandığı caddeyle uyumunu sağlamak için 19 adet Tip Test onaylı LED Armatürü aydınlatma direği dikildikten sonra viyadük vatandaşların hizmetine açıldı. (AMED HABER)

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-