Diyarbakır'ın ilk Hac kafilesi uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Diyarbakır'dan kutsal topraklara gidecek olan 193 kişiden oluşan ilk hac kafilesi dua ve gözyaşları ile uğurlandı.
Diyarbakır'ın ilk Hac kafilesi uğurlandı


Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Diyarbakır'dan kutsal topraklara gidecek olan 193 kişiden oluşan ilk hac kafilesi 26.07.2018 tarihinde saat 05.35 itibariyle Medine-i Münevvere'ye dua ve gözyaşları ile uğurlandı.


Kafilenin hareketinden önce il Müftülüğünde düzenlenen programda konuşan Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR hacılara şu hatırlatmalarda bulundu:


“Sağlıklı bilgi olmadan Hac ibadetini sağlıklı yapamazsınız. Bir yolculuğa çıkacaksınız. Bu yolculuk, sıradan bir yolculuk değil, bir ibadettir. Hac yolculuğu Hak yolculuğudur. Hac yolculuğu, kulun Allah’a yaptığı bir yolculuktur. Zihnimize koyacağımız en önemli şey budur. Hac Müslüman’ın inanç kökleriyle buluştuğu bir ibadettir. Birçok sembollerle ruhların eğitildiği yerdir. İslam’ın doğuş ve yayılış sahnelerinin yaşandığı beldelere gideceksiniz. Allah’ın evinde O’nun misafirleri olacaksınız ona göre kendinizi hazırlayın. Medine-i Münevvere'de Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'i (s.a.v.) ziyaret edeceksiniz. Hicreti düşünün, onu kavramaya çalışın. Medine, Allah rızası için sevenlerin, paylaşanların yurdudur. Dostluk, kardeşlik mayasının üretildiği, insanlık tarihine Ensar-Muhacir kardeşliğinin gösterildiği yerdir. Bu yüzden bu kutlu yolculuğa çıkmadan önce bilgilerimizi tazeleyelim. Takva azığına talip olalım inşallah. Memleketimize dönerken tam bir Hacı olarak Hacı ismine de lâyık olmuş bir şekilde Ebedi hayatımız için azığımızla dolu dolu dönelim.” dedi.


Program, hacıların Diyarbakır havaalınının dış hatlar terminalinde hacı yakınlarının uğurlama merasimiyle gözyaşları ve dualarla son buldu.


Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-