Düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri Yemen'e bağışladı
Diyarbakır'da kız imam hatip öğrencileri tarafından düzenlenen kermesten elde edilen gelir, Yemen'e gönderilmek üzere il müftülüğüne teslim edildi.
Düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri Yemen'e bağışladı

Diyarbakır Şehit Halit Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "Biz yiyelim, onlar doysun" sloganıyla düzenledikleri kermesten elde ettikleri geliri, Diyanet Vakfı aracılığıyla Yemen'e göndermek üzere Diyarbakır İl Müftülüğüne teslim ettiler.

Yapılan yardım çalışmasından ötürü teşekkürlerini dile getiren İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, "Okul müdürümüzün ve öğretmenlerimizin teşvikiyle öğrencilerimiz bir kermes yapmışlar. Kermesin gelirlerini de Yemene göndermek üzere Diyarbakır Müftülüğümüz üzerinden Diyanet Vakfımıza bağışladılar. İnşallah gönderilmiş olan bu yardımlar Yemen'e ulaştırılacaktır. İnşallah bu fiili dua oradaki zulmün bitmesine, İslam ümmetinin dirilişine ve aynı zamanda da bütün dünya insanlarının bu tür zulümlere dur demesine vesile olur." dedi.

"Okul olarak oradaki açlıkla imtihan olan Müslüman kardeşlerimize yardım maksadıyla kermes düzenledik." diyen Okul Müdürü Ömer Aykanat, "Bu öğrencilerimizin bir fikriydi. 'Biz yiyelim onlar doysun' sloganıyla yola çıktık. Öğrencilerimizin ve velilerimizin katkılarıyla geçen hafta bir kermes düzenledik ve elde ettiğimiz geliri de İl Müftülüğü Diyanet Vakfı aracılığıyla Yemenli kardeşlerimize ulaştırmak üzere elde İl Müftümüze teslim ettik. Duyarlılık oluşturmak maksadıyla yola çıktık. İnşallah bir duyarlılık olur. Başarılı olduğumuza inanıyoruz. İnşallah örnek teşkil eder." ifadelerini kullandı.  

Daha önce bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle buna benzer faaliyetlerinin olduğunu belirten Aykanat, "Kermese katılım çok yoğundu. Gerçekten beklediğimizin üzerindeydi. Özellikle velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Onlarda evde hazırlamış oldukları yemekleri ve tatlıları bize ulaştırdılar. Velilerimizin ilgisi ve katılımı yüksekti. İnşallah örnek teşkil eder diye ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kermesi düzenleyen öğrencilerden Şayla Özer ise şunları kaydetti: "Herkes haberlerde görüyor ki Yemen'deki bütün çocuklar öldürülüyor. Açlıktan ölüyorlar, yaralanıyorlar. Biz bir karar aldık ve geçen hafta kermes düzenledik. Topladığımız parayı da onlara göndereceğiz. İnşallah onlara ulaşır da hepsi iyi olur. Bir yararımız dokunursa iyi olur ki inşallah dokunur. Allah onların yardımcısı olsun. İslam kardeşliği vardı gerçekten orada. Onlar öldürülüyor, biz burada bekleyemeyiz. Bari bir yardımla onlara yardımımız dokunsun. Herkes yaparsa inşallah onlar kurtulur."



Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-