Diyarbakır’da Nusret’e rakip çıktı
İtalya'da eğitim alarak, Diyarbakır’da restoran açan Şaban Meyda, 22 yıllık hayalini gerçekleştirdi. Meyda pizza şovuyla da dikkat çekmeyi başarıyor.
Diyarbakır’da Nusret’e rakip çıktı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde doğan Şaban Meyda (40), 14 yaşında memleketinden uzaklaşarak İzmir’e çalışmaya gitti. Burada bulaşıkçılık yapan Meyda en büyük hayali olan pizzacılık için İtalya’ya giderek en iyi ustaların elinden eğitim aldı.

 

22 yıl sonra memleketi Diyarbakır’a dönen Şaban Meyda şuan Kürt illerindeki en meşhur pizzacıların başında geliyor.

 

Rûdaw’a konuşan Meyda, “Memleketimde restoran açtığım çin mutluyum. Bu benim hayalimdi. Emek ve sabırla buraya geldim” dedi.

 

İtalya’dan sonra Katar ve Irak’ın başkenti Bağdat’ta da pizza ustası olarak çalışan Meyda, eğitim aldığı uluslararası pizza firmasının bayiliğini alan ve ayrıca kendi patentine sahip olan ilk kişi durumunda.

 

“Benim ellerimin ayrı bir lezzeti var” diyen Meyda, “Her şeyi kendi ellerimle ayarlıyorum, ölçü veriyorum. Diğerleri fabrikada hazır imal ediyor ama ben kendi ellerimle herşeyi hazırlıyorum” diye konuştu.

 

Restoranına kızı Serra’nın ismini veren pizzacı Meyda’nın müşterileri de yedikleri pizzanın tadından memnun.

 

Şimdiden Diyarbakır merkeze 150 sipariş gönderen Meyda bu sayıyı yakın zamanda 500’e çıkarmayı planlıyor. Pizza ustası arıca Diyarbakır’da ikinci bir restoranın yanı sıra diğer kentlerde de şubelerini açmayı hedefliyor. (RUDAW)

Kategori: Genel
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-