EKPSS kura başvuruları 16 Mayıs'ta sona eriyor
HABER MERKEZİ - ÖSYM tarafından başlatılan EKPSS kura başvuruları 16 Mayıs'ta sona eriyor.
EKPSS kura başvuruları 16 Mayıs'ta sona eriyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kura usulüyle yerleştirmeler hakkında açıklama yapılmıştı.

Buna göre, 2 Mayıs'ta başlayan başvurular, 16 Mayıs'ta sona erecek. Belirtilen süre içinde başvurularını tamamlamayan adaylar için geç başvuru tarihi 29 Mayıs 2018 tarihinde başlayıp 30 Mayıs 2018 tarihinde sona erecek.

İl milli eğitim müdürlükleri tarafından Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi'nde adayın ismi, soy ismi, engelli sağlık kurulu raporunda belirtilen engel grubu ve T.C. kimlik numarası bilgileri doldurulacak. Adaylar, belirtilen tarihler içerisinde bu belgeyle birlikte ÖSYM başvuru merkezine başvuruda bulunacaklar.

2 Şubat 2018 tarihli ve 30320 sayılı "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" gereği, EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren 4 yıl içerisinde yapılacak sınava kadar geçerli olacak.

Kura yöntemiyle yerleşmek isteyen adayların kayıtları 2 yılda bir alınacak. Kura kaydı yaptıran adaylar, 4 yıl içerisinde gerçekleştirilen engelli memur alımlarına başvurabilecekler.

2018-EKPSS'ye başvurusunu tamamlayan adaylar (sınava girmeseler de), bu yıl kuraya başvuramayacaklar. 2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Başvuru Kılavuzu'nda belirtildiği üzere; kuraya ilkokul, ortaokul, ilköğretim, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi'ne sahip olanlar veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine son başvuru tarihi itibariyle mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecekler.

2012, 2014 ve 2016 yıllarında kuraya başvurmuş olan adaylardan eğitim bilgileri ile engel grubu bilgisinde değişiklik bulunmayan adaylar, başvurularını ÖSYM'nin http://www.ais.osym.gov.tr adresinden bireysel olarak yapabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren halk eğitim merkezi müdürlüklerince yetişkinler için düzenlenen okuryazarlık programlarına katılanlara verilen Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi, eğitim düzeyi olarak ilköğretim okulunun ilk 5 sınıfına denk sayıldığından bahisle bu belgeye sahip olan engelli adaylar, bu kılavuzda belirtilen başvuru tarihi itibariyle kuraya katılım amacıyla (ilkokul düzeyinde) başvuruda bulunabilecekler.

Kuraya başvuracak adaylar için düzenlenen Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi'nde adayın sadece engel grubu yazılacak, engeline ilişkin diğer bilgiler boş bırakılacak.

Kura başvurularının başladığı ilk gün itibariyle 65 yaşını dolduran engelli adayların başvurusu sistem tarafından kabul edilmeyecek.

18 yaşını tamamlamamış adayların başvurusunda, kadrolara atanmak için 18 yaş şartının tercihlerin yapılacağı son başvuru tarihinden önce tamamlanmış olması gerektiği bilgisi verilerek, adayın başvurusu alınacak.

Başvuru sırasında engelli adaylardan "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun, yüzde 40 ve üzerinde engelli olduğu belirtilmiş olan engelli sağlık kurulu raporu, diploma veya mezuniyet durumunu gösterir belge veya ikinci kademe eğitim başarı belgesi, nüfus cüzdanı veya pasaportun (nüfus cüzdanında fotoğraf ve T.C. kimlik numarası bulunmalı) süresi geçerli sayılacak. (Murat Orhan - İLKHA)

Kategori:
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-