Yetimler Vakfı Filistin yararına kermes düzenliyor
Yetimler Vakfı Filistinli Müslümanların derdine bir nebze de olsa derman olma amacıyla Diyarbakır'da perşembe günü kermes düzenleyecek.
Yetimler Vakfı Filistin yararına kermes düzenliyor

İhtiyaç sahibi yetim ve kimsesizlere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, işgal rejimi tarafından yaklaşık 38 gündür yoğun saldırı altında olan Filistinliler için yardım çalışmalarına devam ediyor.

7 ekimden bu yana Filistin'de işgal rejiminin saldırılarında mağdur olan Müslümanlar için kumbara çalışması başlatan Yetimler Vakfı, şimdi de kermes açmak için kolları sıvadı.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Yenihal Köprülü Kavşağında bulunan Gazze'ye Destek Çadırı önünde kermes çalışması başlatacak olan Yetimler Vakfı, bu yardım faaliyetinin Perşembe gününden başlamak suretiyle Pazar günü akşamına kadar devam edeceğini belirtti.

Yürütülecek kermes çalışması hakkında açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Yönetim kurulu Üyesi Recep Bozkır, Gazze'ye destek olma amacıyla kurulacak olan kermese tüm hayırsever Diyarbakır halkını davet etti.

"Kermesimiz Pazar günü akşamına kadar devam edecek"

Bozkır, "Bilindiği üzere 7 ekimden bu yana Filistin'e yönelik saldırılarını arttıran işgal rejimi çoluk-çocuk, yaşlı genç demeden oradaki kardeşlerimizin üzerine bombalar yağdırıyor, her gün yeni bir katliama imza atıyor, yeni bir vahşeti yaşatıyor. Evleri bombalanan bu insanların şu ana kadar sığındığı okul, cami ve sağlık kurumları bombalanmış, hiçbir kardeşimizin can güvenliği kalmamıştır." dedi.

Müslümanların izzetini muhafaza etmek için canlarını ortaya koyan bu insanların sıkıntılarıyla baş başa bırakamayacaklarının altını çizen Bozkır, "Dünyanın dört bir yanında elimizin ulaştığı tüm yetimlere yardım ettiğimiz gibi Filistinli yetim ve muhtaç kardeşlerimize de yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Bu minvalde hayırsever halkımızın desteklerini de almak üzere perşembe günü itibariyle Yenihal kavşağındaki AVM önünde kermes çalışması başlatıyoruz. İnşallah bu kermesimiz 10.00 ile 18.00 saatleri arasında açık olacak şekilde pazar gününe kadar devam edecektir. Tüm hayırsever Diyarbakır halkını kermesimize bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tüm Diyarbakır halkına kermese davet çağrısında bulunan Bozkır, "Kermesimizde ev yemekleri, tatlı çeşitleri ve içecek türlerinin yanında Filistin temalı bayrak, şapka, atkı, bardak gibi ürünleri de bulabilirsiniz. Kermes gelirinin tamamı işgalci siyonist israil saldırısı altında bulunan Filistinli savaş mağduru kardeşlerimize ulaştırılacaktır. Şimdiden Allah hayrınızı kabul etsin." şeklinde konuştu. (İLKHA)

 

Kategori:
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-