Sosyal medyada PKK propagandasına 5 tutuklama
​Gaziantep’te sosyal medyada PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle İHA destekli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 5’i tutuklandı.
Sosyal medyada PKK propagandasına 5 tutuklama

Gaziantep’te sosyal medya hesaplarında PKK propagandası yaptıkları gerekçesiyle insansız hava aracı (İHA) destekli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 5’i tutuklanarak cezaevine konuldu.


Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen PKK soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta kent merkezinde yapılan çalışma kapsamında sosyal paylaşım siteleri üzerinden PKK propagandası yaptığı tespit edilen 10 şüpheli evlerine düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.


Operasyonda bir adet ruhsatsız tabanca, 49 adet tabanca fişeği, 2 adet tabanca şarjörü ile çok sayıda dijital materyaller ele geçirilmiş ve gözaltına alınan 10 şüpheli ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülmüştü.


Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 5’i tutuklanırken, bir şüpheli serbest bırakıldı ve 4 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Kategori:
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-