"Bronz Cankurtaranlık" eğitimini tamamlayanlara sertifikaları verildi
Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz düzenlediği Bronz Cankurtaranlık Sertifika Kursu’nu başarıyla tamamlayan 99 cankurtarana sertifikalarını verdi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca, boğulma vakalarını azaltmak ve istihdam yaratmak amacıyla başlatılan 150 adayın başvurduğu Bronz Cankurtaranlık Sertifika Kursu’nu başarıyla tamamlayan 99 cankurtarana sertifikaları verildi.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığınca, boğulma vakalarını azaltmak ve istihdam yaratmak amacıyla başlatılan Bronz Cankurtaranlık Sertifika Kursu tamamlandı. 150 adayın başvurduğu kursta Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’ndan bir heyetin de gözetiminde mülakat ve eğitimini başarıyla tamamlayan 99 kursiyer sertifikalarını aldı.

Son yıllarda artık şehirlerde ve sitelerde çok sayıda yüzme havuzlarının bulunduğunu ifade eden Karaloğlu, “Maalesef yaz ayları geldiğinde özellikle nehirlerde, sulama kanallarında çok sayıda insanımızı, gencimizi boğulma sonucunda kaybediyoruz. İşte bu eğitimi almış insan sayısını ne kadar artırırsak bu vakaları da azaltmış olacağız” dedi.

Cankurtaranlığın aynı zamanda bir meslek olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, özellikle turizm bölgelerinde çok sayıda cankurtarana ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. 

Yaptıkları çalışmayla Diyarbakırlı gençlere istihdam alanı yarattıklarını dile getiren Karaloğlu, eğitimi başarıyla tamamlayarak cankurtaranlık sertifikası almaya hak kazananların daha rahat iş bulacağını aktardı.

Yenişehir Gençlik ve Spor Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Karaloğlu’nun yanı sıra, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kesen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuammer Uslu, eğitmenler ve kursiyerler katıldı. (AMED HABER)

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-