Diyarbakır’da 3 bine yakın ehliyet iptal edilebilir!
Diyarbakır’da sürücü kurslarını incelemeye alan bakanlık yetkilileri ‘Hayretler’ içinde kaldı. Soruşturma neticesinde 3 bine yakın ehliyet iptal edilebilir!
Diyarbakır’da 3 bine yakın ehliyet iptal edilebilir!

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyarbakır’da sık yaşanan joker vakaları üzerine olaya el attı. Kentteki 25’e yakın sürücü kursunun süreklilik halinde kursiyerlerin yerine jokerlerin sınavlarda kullanılması üzerine incelemeye alan bakanlık, 3 kursun direkt olarak kapatılmasına karar verirken, diğer kurslarında aynı gerekçe ile kapatılacağı öğrenildi.

SINAVA GİRMEDEN SINAVI KAZANDILAR!

Bakanlık ayrıca, sürücü kurslarında sınava girmeden sınavı kazanmış gibi sisteme işleyen sürücü kursları da tespit etti. Konuyla ilgili de inceleme başlattı. Bakanlığın bu hamlesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü de kentteki sürücü kursu sahipleriyle acil toplantı yaptı. Toplantıda; sistemle ilgili yapılan bilgilendirme ve uyarılara rağmen bazı sürücü kurslarının yasal olmayan yollara başvurduğu belirtilirken, sürücü kurslarının bunun sonucuna katlanacağı ifade edildi.

3 BİNE YAKIN EHLİYET İPTAL EDİLEBİLİR!

Diyarbakır’daki sürücü kurslarından ehliyet alan birçok ehliyet sahibiyle ilgili de bir araştırmanın başlatılacağı ve araştırma sonucunda 3 bine yakın bir ehliyetinde iptal edilmesi söz konusu. Ayrıca bu kişilerin idare para cezasının yanında 2 yıl boyunca tüm sınav haklarından men edileceği ve özellikle sürücü kursu ile ilgili kırmızılı listeye ekleneceği ifade ediliyor.

SÜRÜCÜ KURSLARINDA SKANDALLAR BİTMİYOR

Hiçbir sürücü sınavı geçmiyor ki, gazetelere haber olmasın. Joker diye tabir edilen, sürücü belgesi alabilmek için, adayın yerine başka birinin girmesi daha önlenememişken, yeni usulsüzlükler ‘hayret’ dedirtecek cinsten.

BAKANLIK İNCELEMEYE ALDI

Diyarbakır’da sık yaşanan Joker vakaları sonucunda olaya Milli Eğitim Bakanlığı el attı. Kentteki 25 Sürücü Kursu sürekli olarak kursiyerlerin yerine jokerlerin kullanılması üzerine incelemeye alındı.

HAYRETLER İÇİNDE KALDILAR

Yapılan incelemede hayretler içinde kalan bakanlık yetkilileri, hazırladıkları raporlar ve yapılan incelemeler sonucunda 3 kursun kapatılması kararı verdi. Diğer kurslarında aynı gerekçe ile kapatılacağı öğrenildi.

KURSA VE SINAVA GİRMEDEN EHLİYET

Henüz bu skandal temizlenememişken, bakanlık; sürücü kurslarında sınava girmeden sınavı kazanmış gibi gösteren kurslarda tespit etti ve konuyla ilgili inceleme başlattı. Yapılan incelemede bazı kursların; adayın kurslara katılmamasına ve sınava girmemesine rağmen adayı kurslara katılmış ve sınava girmiş gibi gösteren evraklar düzenledikleri ve bu bilgileri sisteme yüklediklerini tespit etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de bu bilgiler ışığındaki işlemleriyle bakanlığa ilettiği ortaya çıktı.

Konu üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü de kentteki 80’e yakın sürücü kursu sahipleriyle acil toplantı yaptı. Toplantıda; sistem ile ilgili bilgilerin aktarıldığı ve suistimal edilmemesi yönünde sürücü kurslarının uyarıldıkları hatırlatmasında bulunulurken, konu hakkında yapılan bilgilendirme ve uyarıların yapılmasına rağmen bazı sürücü kurslarının bu uyarıları dikkate almayarak yasal olmayan yollara başvurduğu, bunun cezai müeyyidesinin uygulanacağı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre; Bakanlığın kentteki sürücü kurslarıyla ilgili bu skandalların ardından, Diyarbakır’daki sürücü kurslarından ehliyet alan birçok ehliyet sahibiyle ilgili de bir araştırma başlatılacağı öğrenildi. Yapılacak araştırma sonucunda özellikle söz konusu usulsüzlükler yapan ve kapatılan ve kapatılmasına kesin gözüyle bakılan sürücü kurslarında ehliyet alan 3 bine yakın ehliyetinde iptal edilmesinin söz konusu olabileceği belirtiliyor.

Ayrıca bu yolla ehliyet alan kişilerin, idare para cezasının yanında 2 yıl boyunca tüm sınav (sürücü kursu, öss, lys, kpss, memurluk sınavı dahil) haklarından men edileceği kaydediliyor. Özellikle bu usulsüzlüğe başvurarak kazanç elde etmeyi hedefleyen sürücü kurslarının da kırmızılı listeye ekleneceği, bu listede bulunanların sürücü kursu ve benzeri işlerden men edileceği bazı ticari haklardan da men edileceği kaydediliyor.

Bakanlığı bu şok gelişmeler ışığında sürücü kursu açma ruhsatını da zorlaştırılacağı, mevcut ruhsatlarla ilgili olarak da kentlerdeki Sürücü Kursu Dernek ve Federasyonları üzerinden bilgi ve belge talep edeceği kaydediliyor. Bundan sonraki süreçte de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Özel Öğretim Birimi ile Motorlu Sürücü Kursları Derneği arasında herhangi bir yasa dışılığa, usulsüzlüğe fırsat vermemek adına bir koordinasyon kurulması ve bunun geliştirilmesi konusunda karar alındığı belirtiliyor. (ÖZGÜR HABER)

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-