Diyarbakır'da 461 bin öğrenci ders başı yaptı
Diyarbakır'da bin 725 okulda 461 bin öğrenci 23 bin 169 öğretmen eğitim öğretime başladı.
Diyarbakır'da 461 bin öğrenci ders başı yaptı

Diyarbakır'da 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi bugün itibariyle başladı. İlk ders ziliyle bin 725 okulda 461 bin öğrenci ders başı yaptı.


2018-2019 eğitim ve öğretim yılının başlaması münasebetiyle Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve il protokolünün katılımıyla Kayapınar Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulunda program düzenlendi.


Programda konuşan Vali Güzeloğlu, il genelinde bin 725 okulda 14 bin 486 derslikle 52 bin 44 okul öncesi 150 bin 876 ilkokul, 157 bin 92 ortaokul ve buna bağlı olarak 100 bin 139 ortaöğrenim olmak üzere bugün 17 ilçede 461 bin öğrenci okulla tanıştığını söyledi.


Güzeloğlu, "İlimiz nüfusunun yaklaşık yüzde 30'una yakın bir oranı teşkil eden bu sayısının aynı zamanda ilimizin ve ülkemizde gücü ve zenginliğidir. Biz inanıyoruz ki her bir çocuk bir dünyadır. Geleceğimizi daha güzel yarınlara taşıyacak ilimiz ve ülkemizi kalkındıracak milli ve manevi değerlerden başlayarak uluslararası bir kimliği temsil edecek donanıma ulaşacak bir zenginliktir. Bir ülkeninim en büyük değerli ve varlık değeri yetişmiş insan gücüdür. Aynı zamanda zenginliğidir. Eğitilmiş genç nüfusu ve insan gücünü bu anlamda geliştiren ülkeler bugünün ve geleceğinin yöneten ve belirleyen ülkeleridir. Eğitimini okul öncesinden başlayarak hayatın her alanında egemen kılmak, süren gelen bir uğraş konumuna taşımak ve bu doğrultuda çalışmak zorundayız." dedi.


2018-2019 eğitim ve öğretim yılında çok önemli çalışmaların olacağını söyleyen Güzeloğlu şunları söyledi:


"Öncelikle okulu güvenli hale getirmek. Sadece okul sınırlarıyla değil, okul çevresiyle bir bütün olarak ele almak eğitim ve öğretimi olumsuz etkileyen bütün olumsuzluklardan okulu arındırmak, öğrenci ve öğretmenimizi bunun dışında sağlıklı bir eğitim ortamında buluşturmak temel önceliğimizdir. Okullarında merkez alındığı bu yaklaşımda öğrencilerimizin okulla buluştuğu her anı verimli, anlamlı ve değerli kılmakta beklentimizdir. Bu noktada öğretmenlerimizin bu heyecanı ve aşkı taşıdığını biliyoruz. Öğretmen hem kültürümüzün hem inancımızın hem de sosyal hayatımızın en önemli kavramı mesleğidir."


Pilot olmak istediğini belirten Mahmut Merdailler, yaz tatilinde öğretmenin verdiği tatil kitaplarıyla uğraştığını, boş vakitlerinde ise gezdiğini söyledi.


Okul öğrencilerinden Yaren ise okullun ilk günü olmasından dolayı heyecanlı olduğunu belirterek, büyüdüğünde doktor olacağını ifade ettti.

Kategori: Eğitim
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-