Batman'da çarşı merkezinde 20 yılı aşkın bir süredir camcılık yaparak geçimini sağlayan Şükrü Erdem, mesleğinin sıkıntılarını İLKHA muhabirine anlattı.
Cam fiyatlarındaki artışlar, hazır camların çoğalması, sektörlerinin bölünmesi gibi nedenlerden ötürü iş yapamaz duruma geldiklerini belirten Erdem, şu an sadece tamir işi yaptıklarını söyledi.
Bir zamanlar işlerinin çok iyi gittiğini ifade eden Erdem, şimdilerde ise eski günlerini aradıklarını kaydetti.
Yaşadıkları sorunlar yüzünden çırak çalıştıramadıklarını vurgulayan Erdem, bu nedenle küçük esnafın her geçen gün kepenk kapatmayla karşı karşıya kaldığını anlattı.
"Ufak esnaf haline geldik"
45 yaşındaki Erdem, "Cam işine 15-16 yaşlarında çırak olarak başladım. 8 sene çıraklık yaptıktan sonra kendi iş yerimi açtım ve 20 yıldır kendi işimi yapıyorum. İlk başlarda işlerimiz iyiydi ama gün geçtikçe işlerimiz kötüye gitmeye başladı. Cam sektörümüz bölünmüş halde. Pimapen işi ayrı, cam işi ayrı, alüminyum işi ayrı ve bizlerde ufak esnaf haline geldik. Şu anda kırılan camların yerine yenisini takıyor ve tamir işi yapıyoruz. Evlere gidip kıran camların yerine yeni cam takıyoruz." dedi.
"Millet hazır camlara yöneldi"
Şu anda eski günlerini mumla aradıklarını ifade eden Erdem, "Cam fiyatları iyidir. Bizlerde camı fabrikalardan alıyoruz. Eskiden vatandaşın bizlere cam talebi çoktu ve yerimizde duramıyorduk. Şu anda ise talep çok azdır. Çünkü millet hazır camlara yöneldi. Hazır camlar çıktığından beri iş yapamaz hale geldik ve bu yüzden çırak bile çalıştıramıyoruz. Mesleğimizi öğrenenlerin devamı olmadığı için bu meslek gittikçe unutulmaya yüz tutacaktır." diye konuştu. (İLKHA)