1492: Kristof Kolomb, İspanya'dan üç gemiyle Hindistan'a ulaşmak ve yeni kıtalar keşfetmek amacıyla yola çıktı.

1869: Büyük Samsun yangını meydana geldi. 125.000 m²'lik alan yangından birinci derecede etkilendi.

1914: I. Dünya Savaşı: Balkan Cephesi başladı.

İslam tarihinden günümüze tarihte bugün: 2 Kasım İslam tarihinden günümüze tarihte bugün: 2 Kasım

1914: Alman İmparatorluğu, Fransa'ya savaş ilan etti.

1914: Birleşik krallık, Osmanlı İmparatorluğu'nun sipariş ettiği "Sultan Osman I" ve "Reşadiye" isimli 2 zırhlı gemiye el koydu. Hükûmetin geri istediği 4 milyon poundluk ücret ise iade edilmedi.

1949: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, komünist Çin yönetiminin Birleşmiş Milletler’e girme isteğini reddetti. Daha sonra Rusya’nın araya girmesiyle Çin, Birleşmiş Milletler’e daimi üye olarak alınacak ve BM’de veto hakkına sahip 5 ülke arasına katılacaktır.

2002: AB’ye uyum çerçevesinde tarihi adımlar atıldı. TBMM’de kabul edilen yasayla, “savaş ve yakın savaş tehdidi” dışında idam cezası kaldırıldı; Kürtçe de dâhil farklı ana dil ve lehçede yayına izin verildi; ana dili öğrenme serbest bırakıldı; azınlık vakıflarına gayrimenkul edinme, kendi taşınmazları üzerinde tasarrufta bulunma hakkı tanındı. Bunlardan idam cezasının kaldırılması dışındaki maddeler hem tatmin edici bulunmadı hem de uygulamalarda problem yaşandı. Kürt Meselesi’nin radyodan günde bir saat Kürtçe program yapmakla ve Kürtçe öğreten kurslara izin vermekle çözülemeyeceği çok geçmeden anlaşıldı.

2002: AB'ye uyum çerçevesinde kabul edilen yasayla, savaş ve yakın savaş tehdidi halleri dışında idam cezası kaldırıldı.

2005: Mısır İslami Hareketi’nin öncü kadınlarından Zeyneb Gazali vefat etti. Gazali, yıllar boyunca sürdürdüğü tebliğ çalışmalarını yürütürken devletin baskı ve zulmünü teşhir etmekten sakınmıyordu. Bunu yaparken de ülkesini il il, kasaba kasaba dolaşıyor, tebliğ turları düzenliyordu. Pakistan, İngiltere, Amerika, Arabistan, Sudan, Ürdün ve Cezayir gibi pek çok ülkeye tebliğ çalışmaları için seyahatlerde bulunuyordu. Ülke ülke dolaşırken Gazali’nin yolu Türkiye’ye de düşmüştü. Zindan ve işkenceyle bile geri atmayı düşünmeyen Zeyneb Gazali, hayranlık uyandıran dik duruşunu bir ömür taşıdı. Bu tutuklama ile işkencenin ardı arkası kesilmedi. İtiraflara, iftiralara zorlanır Zeyneb Gazali. Ne köpeklerin defalarca vücudunu parçalaması, ne acıdan bayılıncaya kadar yediği sayısız kırbaç darbelerinin açtığı yaralar, ne ayaz kış günlerinde beline kadar soğuk sularda bekletilmesi ve ne de diğer işkence çeşitleri onu yıldıramadı. 3 Ağustos 2005 yılında Hakk’ın rahmetine kavuşan, tebliğ hareketlerinin yanı sıra sayısız mazlum ve muhtaç insanın hak mücadelesine hayatını adayan Gazali, herhangi bir insan hakları kuruluşundan ödül almış mıdır, bilinmiyor. Geride yetiştirdiği binlerce gence, sayısız konferans ve makale bırakan Gazali, kitapları ile halen davetine devam etmektedir.

2014: Siyonist terör rejimi, BM’ye ait bir okula saldırı düzenledi. En az 10 kişi şehid oldu, 50 kişi de yaralandı.

2018: Suudi koalisyonu Yemen'de hastane vurdu. 52 sivil hayatını kaybetti. 100’ü aşkın kişi yaralandı…