1925: Türkiye Cumhuriyeti'nde, Hicri takvim yerine Miladi takvim kullanılmaya başlandı. Bu adım, batılılaşma çabalarının bir parçasıydı.
1945: Nazi Almanya'sının liderlerine yönelik Nuremberg Mahkemeleri başladı. Bu mahkemelerde, Nazi savaş suçluları yargılandı ve II. Dünya Savaşı sırasında işledikleri insanlık suçlarından dolayı sorumlu tutuldular.
1961: Türkiye’de ilk koalisyon hükümeti, Başbakan İsmet İnönü tarafından Adalet Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup bakanlarla kuruldu. Çok partili siyasi hayatın başlamasıyla bir kez olsun iktidarın yüzü göremeyen CHP, iktidara gelebilmenin yolunun ‘darbe’ olabileceğinin farkına varmıştı. Nihayet 27 Mayıs Darbesi ile Adalet Partisi düşürülünce, CHP’ye de iktidar yolu açılmış oluyordu.
1974: Türkiye ve Yunanistan arasında Kıbrıs meselesi ile ilgili görüşmeler başladı. Bu dönemde, adada yaşanan gerginlikler ve çatışmalar sonrası diplomatik çözüm arayışları yoğunlaşmıştı.
1989: Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi kabul edildi. 41 maddelik bu sözleşme, her uluslararası anlaşmada olduğu gibi gereği gibi uygulanmamakta ve toplumlar arasında ayrımcılık yapılmaktadır.
2003: İstanbul’da kamyonetli iki saldırı düzenlendi. Levent’te BİR Bankanın Genel Müdürlüğü ve Beyoğlu’ndaki İngiltere Başkonsolosluğu’na yapılan saldırılarda Başkonsolos Roger Short’un (Racır Şort’un) da aralarında bulunduğu 33 kişi öldü, 450 kişi yaralandı.
2014: Mısır’da batı destekli Sisi Cuntası’nın darbe girişiminin ardından Müslüman Kardeşler Teşkilatı üye ve gönüllüsü 10 binlerce kişi esir edilmişti. Yaşatılan zulme tepki gösteren Müslüman Kardeşler Teşkilatı, 19 binden fazla darbe karşıtı esirin bulunduğu 76 hapishanede açlık grevi başlattı.
2014: Ermenek’teki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan işçilerden Tezcan Gökçe’nin cenaze töreninde ayağına giydiği yırtık ayakkabılarla Türkiye’yi ağlatan baba Recep Gökçe, bir babanın çaresizliğini ve gururunu gözler önüne serdi. Olay Türkiye’de büyük yankı uyandırdı.