İnşaatın kaba bölümü %80 oranında tamamlanmış durumda ve çalışmalar hızla devam ediyor. ​

Yıllardır gündemde olan, adeta yılan hikayesine dönen Diyarbakır Kayapınar Şehir Hastanesi'nin yapımı hızla devam ediyor.

Günde yaklaşık 10 bin hastaya hizmet verecek olan hastanenin bitmesi halinde şehirdeki diğer hastanelerdeki iş yükü büyük oranda hafifleyecek.

Birçok özelliğiyle dikkat çeken 1000 yatak kapasiteli hastanenin bir an önce bitirilerek faaliyet geçmesini şehir halkı merakla bekliyor.

Depreme Dayanıklı Modern Tasarım

260 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak hastane, 802 deprem izolatörü ile donatılarak sismik aktivitelere karşı yüksek dayanıklılık gösterecek şekilde tasarlanıyor.

Kapsamlı Sağlık Hizmetleri

Hastane, başlangıçta 1000 yatak kapasitesiyle hizmete girecek ve ilerleyen dönemlerde bu kapasite 1400 yatağa çıkarılabilecek. Bünyesinde 250 poliklinik, 38 ameliyathane, 316 yoğun bakım yatağı ve 42 diyaliz yatağı bulunacak.

Ayrıca, tek kişilik doğum odaları, anne ve refakatçi otelleri, kemoterapi ve radyoterapi üniteleri, yanık ve inme merkezleri gibi ileri tıp birimleriyle donatılacak.

Diyarbakır’da Mevlid-i Nebi hazırlıkları başladı Diyarbakır’da Mevlid-i Nebi hazırlıkları başladı

Bölgeye ve Ekonomiye Katkı

Hastanenin hizmete girmesiyle günlük ortalama 10 bin hastaya sağlık hizmeti sunulması hedefleniyor. Bu sayede, Diyarbakır'ın yanı sıra çevre illerden gelen hasta yoğunluğu da önemli ölçüde azalacak. Ayrıca, yaklaşık 6 bin kişiye istihdam sağlayarak bölge ekonomisine de katkıda bulunacak

Açılış Takvimi

İnşaat çalışmalarının planlandığı şekilde ilerlemesi halinde, hastanenin 2026 yılının ilk yarısında hasta kabulüne başlaması öngörülüyor.

Diyarbakır Kayapınar Şehir Hastanesi, modern tıbbın gerektirdiği tüm donanımlarıyla bölgenin sağlık ihtiyaçlarını karşılamaya hazırlanıyor.​

Muhabir: Cihan Ökmen