Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından; 1 – 31 Mart 2025 tarihleri arasında yapılan motosiklet ve motorlu bisiklet denetimlerinde, 46 bin 775 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsü kontrol edildi.

Rezerv alanında hırsızlık yapan 6 kişi tutuklandı Rezerv alanında hırsızlık yapan 6 kişi tutuklandı

Bu denetimlerde, 17 bin 494 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

Gerçekleştirilen motosiklet ve motorlu bisiklet denetimlerinde, toplamda 46.775 sürücü kontrol edildi. Yapılan denetimlerde, 17 bin 494 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.

İhlallerin detaylarına bakıldığında, 3 bin 829 sürücünün sürücü belgesiz olarak motosiklet veya motorlu bisiklet kullandığı, 10 bin 20 sürücü ve yolcunun ise koruma başlığı kullanmadığı belirlendi. Ayrıca, 432 motosikletin geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortası olmadığı tespit edilirken, bin 544 sürücünün yaya yolunu kullandığı kaydedildi.

Diğer dikkat çeken ihlaller arasında 59 hız ihlali ve 32 alkollü araç kullanımı yer aldı. 1.038 motosiklet ise trafikten men edilerek otoparka çekildi. Son olarak, bin 294 motosiklet veya motorlu bisikletin tescil belgesi veya tescil plakasının olmadığı ya da uygun durumda bulunmadığı belirlendi.