Lice depremi mağdurları: Konutlarımızı teslim edin
1975 yılında yaşanan Lice depreminde mağdur olan depremzedeler için inşası tamamlanan 84 konuttan anahtar teslimi yapılmayan 22 konut hak sahibi, yıllardır mağdur edildiklerini belirterek yetkililere seslendi.
Lice depremi mağdurları: Konutlarımızı teslim edin

Yaklaşık 49 sene önce Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 6 Eylül 1975 günü 6,2 büyüklüğünde meydana gelen depremde 2 bin 385 kişi öldü, 8 bin 149 bina hasar gördü.

Söz konusu depremde Lice'nin kırsal Yorulmaz Mahallesi'nde evleri yıkılan 84 hane için depremzedelere geçici konutlar yapıldı. 1993'te güvenlik gerekçesiyle şehir merkezine göç ettirilen ailelerin 2015 yılında mahkemeye yaptıkları başvuru neticesinde Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Barış Mahallesi'nde (Çölgüzeli) yeni konutlar için arsa tahsis edildi.

Yorulmaz Mahallesi'nin depremzede konutları tamamlandıktan sonra 84 konuttan 62 kişiye anahtar teslimi yapılırken, 22 hak sahibi mağdur edildi.

Konutlarını alamadığını ifade eden hak sahipleri mağdur olduklarını dile getirdi. Konutlarının bulunduğu alana gelen mahalle sakinleri durumu protesto etti. Hak sahipleri, yetkililere evlerinin bir an önce teslim edilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Mahalle sakinleri adına konuşma yapan Sezgin Erten, "1975 yılında Lice'de meydana gelen depremden dolayı Lice'ye bağlı Yorulmaz Mahallesi'nde toplam 84 hane yıkılmıştır. 1975'ten sonra devlet, mahallemizde geçici konutlar yaptı. 1993 yılında ise devlet zoruyla şehre göç etmek zorunda kaldık. 2015 yılında mahkemeye başvuru yaptık. Başvuru yaptıktan sonra Diyarbakır'da yeni yapılacak olan 84 tane konut yapıldı. 62 haneye teslim edildi ama 22 hane de mağdur edildi. Hanelerimizi almak için defalarca AFAD İl Müdürlüğü'ne gittik. AFAD İl Müdürlüğü her defasında ayrı gerekçelerle bize bahaneler üretti. Konutlar boştur ve kimseye teslim edilmiyor. Yapılan yolsuzluktan dolayı şu an halk mağdur. Mevcut AFAD Müdürü eski müdüre, eski müdür köy heyetine, köy heyeti de AFAD'a suçlamada bulunuyor. Arada mağdur olan bu 22 ailedir. Bu konunun takipçisi olacağız ve konutlarımızı alacağız." (İLKHA)

 

Kategori: GÜNCEL
YORUM YAPIN(üye olmadan da yorum yapabilirsiniz)
Yorumla
İptal

KATEGORİ HABERLERİ

-