Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Fatıma Zehra Kız Anadolu Lisesinin Konferans salonunda gerçekleştirilen Çalıştaya yoğun katılım oldu.

Gerçekleştirilen bu önemli çalıştaya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, siyasi partilerin il başkanları ve yönetim kurulları, Batman Üniversitesinin akademisyenleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri,  yardım kuruluşları, öğrenci kulüpleri, sivil toplum kuruluşları, farklı meslek grupları ve öğrenciler gençlik politikalarına yön vermek amacıyla bir araya geldi.

“Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı” programının iki aşamadan geçtiğini belirten Gençlik Hizmetleri yetkilileri salon programında, katılımcılara politika sürecinin ve çalıştay yönteminin detaylarını aktardılar.

Açılış konuşmalarının ardından, Gençlik Uzmanı Edip Yalçın, “Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı” hakkında sunum yaptı.

İlk bölümde gençler merak ettiği konular hakkında sorular sorarken, diğer yandan da görüş, öneri, taleplerini de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine aktarma fırsatı buldular. Programın ikinci bölümünde ise katılımcılar, 11 başlık altında grup çalışmalarına katılarak, gençlik politikaları için somut hedefler ve eylem önerileri geliştirdi.

Fatıma Zehra Kız Anadolu Lisesinin Konferans salonunda gerçekleştirilen “Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı” programına yaklaşık bin genç katılım sağladı.

Rizeli hayırseverlerden Nurdağı'na Kur'an kursu ve okul Rizeli hayırseverlerden Nurdağı'na Kur'an kursu ve okul

Gençlerin yoğun ilgi ve katılımıyla 11 farklı başlıkta grup atölyelerinde çalışmalar gerçekleştirildi.

Atölyelerde alanında uzman moderatörlerin yönetiminde gençler farklı fikirler ve beyin jimnastiği yaparak görüşlerini paylaştı.

Çalıştayda; değerler atölyesi başta olmak üzere, uluslararası gençlik çalışmaları, afet yönetimi ve dayanıklılık, çevre ve iklim, bilim ve teknoloji, eğitim ve hayat boyu öğrenme, gençlik ve sağlık, gençlik bilgilendirmesi, istihdam ve girişimcilik, katılım ve sivil toplum ile sosyal kapsayıcılık başlıkları altında atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Katılımcılar, hedefler ve somut eylem önerileri geliştirerek, Batman’ın ve ülkenin gençlik politikalarının şekillenmesine katkıda bulundu.

Kayıt sürecinde herhangi bir seçim yapılmaksızın, formu dolduran herkesin bireysel veya bir kurum adına katılım sağladığı etkinlik, gençlerin politika yapım süreçlerine katılımında önemli bir adım oldu. 

Muhabir: Cihan Ökmen