"Dünya Yetimler Günü" her Ramazan ayının 15'inci günü dünya genelinde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Yetimler Vakfı Diyarbakır temsilciliği de hayırseverlerin desteği ile "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla özel onlarca yetimi sevindirdi.
Yetim, öksüz ve kimsesizlere yönelik dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi yetimlere yönelik yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı, "Dünya Yetimler Günü"nde Ramazan Ayı'nın 15'inde Diyarbakırlı onlarca yetim çocuğa bisiklet dağıtarak sevinçlerine vesile oldu.
Yürütülen yardım çalışması hakkında Amed Haber’e açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, "Bildiğiniz gibi her Ramazan 15'i dünya yetimler günü olarak kutlanıyor. Aslında biz yetimler vakfı olarak sadece bugüne özel değil her gün yetimlerin yanında olmalıyız. Yetimleri sadece bugün değil her gün kendi hanemize, soframıza misafir etmeliyiz. Bugün burada hayırseverlerimizin aracılığıyla yetim ve öksüz çocuklara bisiklet yardımında bulunduk. Çocukları sevindirecek bazı faaliyetler yaptık. Bu çalışma Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde de şu anda yapılıyor. İnşallah çalışmalarımızın devamı olacaktır. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” dedi.